1 Ιουλίου 2023

7χρονο παιδί πέθανε ενώ έπεσε στη θάλασσα -Νεκρή και η μητέρα του που πήγε να το σώσει
Ένα 7χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στα νερά της Βαλτικής, ενώ και η μητέρα του πέθανε επίσης, καθώς πήδηξε στη θάλασσα για να το σώσει.


Το τραγικό περιστατικό έγινε την Πέμπτη 29 Ιουνίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης. Οι Αρχές της σκανδιναβικής χώρας ανέφεραν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Παιδί και μητέρα βρίσκονταν στο οχηματαγωγό «Stena Spirit», που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με λίγο περισσότερους από 300 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν οι δύο άτυχοι άνθρωποι.
Βαλτική: Η μεγάλη κινητοποίηση για να σωθούν γιος και μητέρα δεν έφερε αποτέλεσμα

Το ΝΑΤΟ έστειλε πλοία και ελικόπτερα σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της μητέρας και του γιου της, όπως και οι Σουηδοί. Η 36χρονη και ο 7χρονος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, πριν διαπιστωθεί ο θάνατός τους λίγη ώρα αργότερα.

Και οι δύο πιστεύεται ότι είναι Πολωνοί πολίτες, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Μάριους Τσιάρκα, να δηλώνει στα τοπικά ΜΜΕ ότι ήταν αδύνατο να σωθούν οι ζωές των δύο. Όπως τόνισε: «Δυστυχώς, το πρωί λάβαμε πληροφορίες από τη σουηδική πλευρά ότι πρέπει να διαβιβάσουμε αυτά τα τρομερά νέα στην οικογένεια, διότι τόσο το αγόρι όσο και η γυναίκα είναι νεκροί».

Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων από το πλοίο, όπως αναφέρθηκε. Η εκπρόσωπος της Stena Line, Αγκνιέζκα Ζεμπρίτσκα, δήλωσε στο TVN 24: «Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !