27 Απριλίου 2023

Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μυτελέτση στη Gallery «Μάτι»
Η Gallery | Βιβλιοπωλείο «Μάτι» παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Έμψυχα ενδύματα» του Γιώργου Μυτελέτση από 28 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου 2023. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “DeepEyes”» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που φορούν θεατρικά κοστούμια από τις ιματιοθήκες του Κ.Θ.Β.Ε. και του θεάτρου «Πήγασος» της Κατερίνης και ενδύματα από την οικογενειακή τους γκαρνταρόμπα. Η διαδικασία της φωτογράφησης σε διάφορους τόπους της Πιερίας (Δίον, Όλυμπο, Αρχοντικό Τσαλόπουλου κ.ά.) είχε τον χαρακτήρα της «φωτογραφικής performance». Τα νεαρά κορίτσια έδωσαν νέα ψυχή στα, φορτισμένα με θεατρικές και οικογενειακές μνήμες, ενδύματα. Αυτή την ιδιαίτερη εικαστική και θεατρική ατμόσφαιρα αποδίδουν με λιτή συνθετική ματιά οι φωτογραφίες του ΓιώργουΜυτελέτση.Ο λυρικός νατουραλισμός, η ευγενής χειρονομία, η νεανική χάρη και η θεατρικότητα χαρακτηρίζουν τις φωτογραφίες αυτές. Τα «έμψυχα ενδύματα» του νέου φωτογράφου ΓιώργουΜυτελέτση εντυπωσιάζουν με τον επαγγελματισμό και την αυθεντικότητά τους. Αποτελούν μικρές νησίδες αυθεντικής νεανικής ομορφιάς στον πολυμεσικό ωκεανό της καταναλωτικής εικονιστικής ασχήμιας που μας περιβάλλει.


Ο Γιώργος Μυτελέτσης είναι νέος φωτογράφος μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Ίριδας» της Εστίας Πιερίδων Μουσών και του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “DeepEyes”» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας με αναγνωρισμένους φωτογράφους κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις στην Κατερίνη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Φωτογραφίες του συμπεριλήφθησαν στο project “ExploringourCities” του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης που παρουσιάστηκε σε εκθέσεις σε εφτά πόλεις της Ελλάδας. Έχει φωτογραφική εμπειρία στη φωτογράφιση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “DeepEyes”» του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και τη φωτογραφική ομάδα «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 19.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !