27 Απριλίου 2023

Αφαντος ο τυχερός των 3,4 εκατ. του Τζόκερ




Του Κώστα Γκιάστα, Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης


«Βρε, μήπως τα πήρε ο Μήτσος;».
«Τον Θανάση όλο χαμογελαστό τον βλέπω».
«Έλειπε όλη μέρα ο Κώστας την Τρίτη. Λέτε;».
«Όλο στο τηλέφωνο είναι η κυρία Μαρία; Τι διάολο την έπιασε;».
Κάτι από τον παλιό απολαυστικό ελληνικό κινηματογράφο θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί από την Κυριακή το βράδυ στο Συκούριο και τα γύρω χωριά. Μια περιοχή περίπου τριών χιλιάδων κατοίκων, στην οποία όλοι προσπαθούν να μάθουν τι έγινε με το κερδισμένο δελτίο Τζόκερ.
«Ποιος κέρδισε τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ» είναι το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό. Στα καφέ, στον φούρνο, στα γραφεία, στα κομμωτήρια και τα κουρεία, έξω από την εκκλησία, στους δρόμους, στα χωράφια, όλοι συζητούν γύρω από το θέμα. Τον άγνωστο υπερτυχερό που μόλις με 50 λεπτά κατάφερε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.
«Μακάρι να τα πήρε φτωχός», λέει ο ένας. «Βρε μακάρι να τα χρησιμοποιήσει σωστά» διορθώνει ο άλλος. Ένας πιο ηλικιωμένος και ίσως σοφότερος εκτιμά πως «θα ήταν καλύτερο αν τα είχαν κερδίσει περισσότερα άτομα». Ένας… συνωμοσιολόγος, ωστόσο, πιστεύει ακράδαντα πως «αυτά είναι κολπάκια της εταιρείας. Δεν υπάρχει νικητής…» για να εισπράξει τις αποδοκιμασίες των υπολοίπων.
«Κι αν δεν το έχει καταλάβει πως είναι ο μεγάλος τυχερός;» και μ’ αυτό το ερώτημα φτάνουμε στο τυχερό κατάστημα ΟΠΑΠ της περιοχής για να συναντήσουμε τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Χατζηλαδά.
«Αποκλείεται», εξηγεί με το «καλημέρα» ο 43χρονος επιχειρηματίας, καθώς «έχει γίνει τόσο μεγάλος ντόρος και είμαστε τόσο μικρή περιοχή που δεν υπάρχει περίπτωση». Απλά, όπως πιστεύει και ο ίδιος, δεν θα εμφανιστεί στην περιοχή και θα πάει κατευθείαν στον ΟΠΑΠ για να εισπράξει τα χρήματα. Στο εν λόγω πρακτορείο του Συκουρίου δοκιμάζουν την τύχη τους άνθρωποι όχι μόνο από το χωριό, αλλά και από Όσσα, Πουρνάρι, Ελάτεια, Καλοχώρι, Χειμάδι, Σπηλιά και Ευαγγελισμό.
«Το επόμενο είναι σε Μακρυχώρι και Γόννους» λέει ο κ. Χατζηλαδάς, που όταν ειδοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής νόμιζε πως του κάνουν πλάκα, καθώς πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλο ποσό. «Δεν είχαμε δώσει ποτέ ξανά. Μια φορά 100.000 σε στοίχημα» θυμάται.
«Κρύβονται τόσα χρήματα;» αναρωτιέται ένας θαμώνας του καταστήματος, με έναν άλλο θαμώνα να εκτιμά πως αν έχει ήδη χρήματα θα μπορέσει να το διαχειριστεί, αλλιώς θα φανεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
«Το μόνο που μας ρωτάνε όλοι είναι για τον αν γνωρίζουμε ποιος είναι ο τυχερός» εξηγούν στην «Ε» η σύζυγος του Γιάννη Χατζηλαδά, Ειρήνα Σκούρα, όπως και η υπάλληλος του καταστήματος Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.
«Βγαίνει ο ένας και λέει αυτός πρέπει να είναι. Τον είδα που έπαιξε 50 λεπτά. Βγαίνει ο άλλος και λέει για κάποιον τρίτο. Αναφέρονται μάλιστα και με ονόματα και εκεί είναι το εντυπωσιακό. Είναι και σίγουροι» λένε και το απολαμβάνουν, καθώς κρατούν το αστείο μέρος της υπόθεσης. Λίγο πιο κάτω στην πλατεία του χωριού, ο κ. Βασίλης στο ένα χέρι κρατάει την «Ελευθερία» και στο άλλο το κινητό του τηλέφωνο. Μιλάει με κάποιον συγγενή από την πρωτεύουσα. Δηλώνει περήφανος για το χωριό, καθώς έγινε σημείο σχολιασμού σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δηλώνει και άγνοια για το όνομα του τυχερού.
Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται: «Βρε, μήπως τα πήρες εσύ και δεν μιλάς…»;. Σε καλή μεριά όποιος κι αν είναι…




eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !