11 Απριλίου 2023

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από τον Γιώργο Κοκαβίδη




Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, κ. Γιώργος Κοκαβίδης, επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του τα δικαστήρια Κατερίνης για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την υπόθεση των επαγωγικών λαμπτήρων που αποφάσισε να προμηθευτεί ο δήμος Κατερίνης.


"Επισκέφτηκα την Εισαγγελία Κατερίνης, προκειμένου να υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την γνωστή υπόθεση της προμήθειας επαγωγικών λαμπτήρων από τον δήμο Κατερίνης.


Αναφέρομαι στην επαίσχυντη, ζημιογόνα και σκανδαλώδη προμήθεια λαμπτήρων παρωχημένης τεχνολογίας, που επέλεξε η διοίκηση Κουκοδήμου να προμηθευτεί με το υπέρογκο ποσό των πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι γνωστό ότι για την προμήθεια αυτή ο δήμος Κατερίνης επιβαρύνεται με ισόποσο δάνειο από Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, ένα κόστος που ουσιαστικά μετακυλίεται στις τσέπες των δημοτών.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο δήμος Κατερίνης θα μπορούσε να προμηθευτεί λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας τύπου led με το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού (περίπου 1.500.000€), που δυστυχώς δεν επέλεξε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό πιστοποιείται από αντίστοιχες προσφορές, που κατατέθηκαν στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου από τις τρεις μεγαλύτερες και αξιόπιστες εταιρείες ηλεκτρολογικού υλικού της χώρας.

Για ακατανόητο λόγο όμως η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε, ενώ τελούσε εν πλήρη γνώση, να ζημιώσει με επιπλέον τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ για αγορά επαγωγικών λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας και μάλιστα για λαμπτήρες που καταργούνται το 2025 με σχετική ευρωπαϊκή Νόρμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους επισκέφτηκα σήμερα με τον δικηγόρο μου την Εισαγγελία Κατερίνης, ώστε να ζητήσω από την ελληνική δικαιοσύνη να διερευνηθεί κατά παντός υπευθύνου η πιθανή τέλεση αξιόποινων ποινικών αδικημάτων.

Ταυτόχρονα θα γίνουν ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση για να εμποδιστεί αυτή η ζημιογόνα προμήθεια, όπως για παράδειγμα προς το Ελεγκτικό Συνέδριο στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου

Άλλωστε αυτά τα ζητήματα επιλύονται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με μεγαλοστομίες εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου."

lefteria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !