11 Απριλίου 2023

Ξεκίνησε από τη Γανόχωρα το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας





Από το αγρόκτημα Γανόχωρας ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας, ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Κατερίνης. Ο λόγος για το έργο: «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και οδοστρώματος αγροτικής οδοποιίας», το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους στις εξής περιοχές: (αγρόκτημα) Γανόχωρας, Σβορώνου, Περίστασης, Κατερίνης, Λόφου, Μηλιάς, Κορινού, Ρητίνης, Εξοχής κ.α.

Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται σε:

- Αποξηλώσεις φθαρμένων και επικίνδυνων για την κυκλοφορία ασφαλτικών οδοστρωμάτων ή τσιμεντοστρώσεων

- Εκσκαφές για την διαμόρφωση της επιφάνειας έδρασης οδοστρώματος και ερεισμάτων

- Διάνοιξη τάφρων και έργων απορροής των ομβρίων υδάτων

- Κατασκευή οδοστρωσίας με τις κατάλληλες στρώσεις υπόβασης μεταβλητού πάχους και στρώσης βάσης

- Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

Αναβάθμιση αγροτικού οδικού δικτύου

«Ξεκίνησε άμεσα και εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί το μεγάλο έργο αναβάθμισης του αγροτικού οδικού δικτύου. Αλλάζουμε την καθημερινότητα στο αγρόκτημα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων της Κατερίνης. Επιλύουμε χρόνια ζητήματα πρόσβασης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιώργο Νταντάμη, Δημήτρη Μορφακίδη, Γιάννη Συμεωνίδη, Γιώργο Κυριακίδη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γανόχωρας Ελευθέριο Σουλή, πραγματοποίησε αυτοψία στις παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι, το έργο εκτιμώμενης αξίας ευρώ 1.610.000 με Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας: «Ποιότητας ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, είναι δεκαοκτώ (18) περίπου μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !