9 Μαΐου 2022

Συνάντηση Σκούφα-Κουκοδήμου με φόντο τα αιτήματα των τουριστικών φορέων της Κατερίνης




Με το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο συναντήθηκε την Πέμπτη 5/5 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη δέσμευση της κ. Σκούφα προς τους τουριστικούς φορείς της Παραλίας και Ολυμπιακής Aκτής Κατερίνης ότι θα μεταφέρει και θα στηρίξει και η ίδια θεσμικά, τα δίκαια αιτήματα των φορέων προς τον Δήμαρχο Κατερίνης. Αιτήματα που αφορούν τις υποδομές, την καθαριότητα, την διάβρωση των ακτών αλλά και έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν και τον Μητροπολιτικό Δήμο, αλλά και άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε ότι για το θέμα της καθαριότητας των τουριστικών (κι όχι μόνο) περιοχών, έχουν αγοραστεί 3 καινούρια απορριμματοφόρα ώστε να ενισχυθεί ο στόλος. Με την τοποθέτηση επίσης και άλλων κάδων, πέραν των κεντρικών δρόμων, η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Δήλωσε ακόμη ότι τα έργα πεζοδρόμησης και οδοφωτισμού της αριστερής πλευράς της Παραλίας, και η συνέχιση του έργου κατά της διάβρωσης των ακτών, ξεκινάνε τον Οκτώβριο, ενώ έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για το έργο των ομβρίων ώστε το φαινόμενο των πλημμυρισμένων δρόμων, κατοικιών και καταστημάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις να σταματήσει.

Ενημέρωσε δε την κ. Σκούφα για την άμεση κατασκευή, ξεκινώντας τον Ιούνιο, 3 πάρκινγκ στην Παραλία Κατερίνης και 1 στην Ολυμπιακή Ακτή.

Η κ. Σκούφα μετέφερε την πολύ έντονη αγωνία, ανησυχία και αγανάκτηση των φορέων της περιοχής για την συνεχιζόμενη ρύπανση των ακτών, τη στιγμή που η ποιότητα των θαλασσίων υδάτων και των ακτών είναι το κύριο προϊόν που προσελκύει τουρίστες στην περιοχή. Ερώτημα κατέθεσε στο δήμαρχο για την τυχόν εμπλοκή του βιολογικού σταθμού σε αυτό.

Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε ότι ο βιολογικός σταθμός λειτουργεί πλέον κανονικά και κάλεσε την κ. Σκούφα να τον επισκεφτεί μαζί με κλιμάκιο επιστημόνων για να το διαπιστώσει και η ίδια.

Ανταπαντώντας στην αναφορά της βουλεύτριας στους αθλητικούς χώρους της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ο δήμος άμεσα θα προχωρήσει σε ενέργειες αποκατάστασης φθορών τόσο σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους όσο και σε εκείνους που ανήκουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τα αδέσποτα και τον τρόπο καλύτερης διαχείρισής τους, έχει δημοπρατηθεί και υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση του κυνοκομείου Κατερίνης με χρηματοδότηση 372.000 ευρώ και ζητήθηκε και προχωράει θετικά το θέμα της παραχώρησης και αξιοποίησης των στρατοπέδων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε την κατασκευή διώροφου πάρκινγκ στην Πλατεία Μακεδονίας και την αναμόρφωση της Δημοτικής Στοάς ώστε να γίνει τόπος αναφοράς για την Κατερίνη.

Η κ. Σκούφα ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για την ενημέρωση, δήλωσε ότι είναι και θα είναι σε συνεχή επαφή με τους φορείς και θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατασκευής των έργων που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ώστε να παρέμβει θεσμικά όταν χρειαστεί.

Γι’ αυτό τον λόγο θα καταθέσει άμεσα κοινοβουλευτική ερώτηση για τους λόγους και τις αιτίες που καθυστερεί το έργο της κατασκευής ποδηλατοδρόμου ενώ έχει εξαγγελθεί σχεδόν από την αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !