6 Μαΐου 2022

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πιερίας και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, αποτελεί μια ετήσια γιορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι επτά Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…

Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…Μόνο προσφέρεται…Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ. (Αγ. Παρασκευής 33)

Ώρες αιμοληψίας: 09:00-13:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !