6 Μαΐου 2022

Δωρεά 1 εκατομμύριο ευρώ από την Αλβανία στην Ουκρανία !
Στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι η Αλβανία θα παράσχει βοήθεια 1 εκατομμυρίου ευρώ στο κράτος που βρίσκεται κάτω από τη ρωσική επιθετικότητα για περισσότερους από δύο μήνες.

«Σε αυτό το συνέδριο θα συνεισφέρουμε με 1 εκατομμύριο ευρώ, ξέρω ότι δεν θα αλλάξει στο τέλος του πολέμου, δηλαδή ο τρόπος που γίνεται ο πόλεμος, αλλά είναι τιμή μας που είμαστε εδώ.

«Είμαι ευγνώμων στον Πολωνό πρωθυπουργό που είναι μέρος αυτής της διάσκεψης, για να κάνει το καλύτερο για τους Ουκρανούς και να δούμε την ειρήνη το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ράμα.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι η Αλβανία ήταν από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν τις πόρτες της στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Στη διάσκεψη δωρητών που διοργάνωσαν η Σουηδία και η Πολωνία, όλες οι χώρες έδωσαν τη βοήθειά τους στην Ουκρανία, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας.

«Η ελευθερία πρέπει να νικήσει και αυτό το συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Χρειαζόμαστε οικονομική στήριξη. Χρειαζόμαστε και οπλισμό, αλλά μετά ανθρωπιστική υποστήριξη. Θα είναι ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ, ένα ιστορικό σχέδιο.

Ό,τι έχει καταστραφεί από τον πόλεμο θα ξαναχτιστεί από την αρχή. Χρειάζονται γρήγορες αλλά και αποτελεσματικές επενδύσεις, ώστε όλοι όσοι έφυγαν λόγω του πολέμου, να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Απαιτούνται πολύ μεγάλες επενδύσεις.

Η Ουκρανία πρέπει να κινηθεί γρήγορα στην πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ. Απαιτούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για να γίνει η Ουκρανία μέλος της Ε.Ε. Μια ενοποίηση θα είναι μια ακόμη πιο σκληρή απάντηση στη Ρωσία. «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το βήμα και είμαι πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι από εσάς το καταλαβαίνετε», είπε ο Ζελένσκι.

https://dropolinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !