6 Μαΐου 2022

Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με τον Διοικητή του Δ.Υ.ΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη





Καίρια θέματα που αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης, την διεύρυνση της αγοράς εργασίας αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας συζήτησαν σε μία εποικοδομητική συνάντησή τους ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Δ.Υ.ΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.


Οι δύο άνδρες έθεσαν επί τάπητος σειρά θεμάτων με επίκεντρο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά», καθώς το εν λόγω σχέδιο νόμου θα αποτελέσει βασικό εργαλείο με απώτερο σκοπό την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Η νομοθετική μεταρρύθμιση που εισάγεται θα σταθεί αρωγός για τους μακροχρόνια ανέργους στην προσπάθειά τους για αναζήτηση εργασίας. Παράλληλα, καθοριστική κρίνεται η συμβολή της στην εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση δεξιοτήτων.


Ο κ. Μπαραλιάκος στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα επαγγέλματα του τουρισμού, της εστίασης και του πρωτογενούς τομέα και επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των προγραμμάτων κατάρτισης και της σύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία και αγορά.

Επανέφερε το αίτημα εξέτασης και εκπόνησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης για τομείς που έχουν προοπτική στο νόμο Πιερίας ενώ μετέφερε στον κ. Πρωτοψάλτη τις εντυπώσεις του από την διοργάνωση της 1ης Ξενοδοχειακής Ημερίδας Καριέρας που διοργανώθηκε με επιτυχία στην Κατερίνη, από την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κατερίνης και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και είχε σαν στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο να έρθουν σε απευθείας επαφή με εκπροσώπους των ξενοδοχείων της Πιερίας, που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό για τη στελέχωσή τους.


Απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση στον Διοικητή του ΟΑΕΔ να επισκεφθεί την Πιερία και να συναντηθεί με τους φορείς του Νομού ώστε να καταγράφουν προτάσεις για ειδικά τμήματα κατάρτισης εργαζομένων, ανάλογα με τις ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα σχεδιαστεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες της Πιερικής αγοράς.


Σε τοπικό πλαίσιο, η συζήτηση των δύο ανδρών στράφηκε και σε λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών του Οργανισμού στο Νομό μας. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. . Μπαραλιάκος συνεχάρη τον κ. Πρωτοψάλτη για το έργο του Οργανισμού. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ πλέον ονομάζεται ο πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) είναι πλέον ψηφιοποιημένος και έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο οργανισμό, πλήρως ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της οικονομίας στηρίζοντας τους ανέργους και την επιχειρηματικότητα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα σε όσους θέλουν να εργασθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !