19 Αυγούστου 2023

Την έπεισαν να τους πετάξει από το μπαλκόνι 20.000€ !




Εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 11 περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, σε περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.


Την Παρασκευή στην Τρίπολη συνελήφθη 42χρονος Βούλγαρος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, απάτες και απόπειρες απατών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Τα μέλη της ομάδας τηλεφωνούσαν στα θύματά τους προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου οι συγγενείς τους να απαλλαχθούν από τις νομικές συνέπειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης στο Άργος. Στις 29/7 και ώρα 5 το απόγευμα μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε με απόκρυψη με το πρόσχημα ότι ο γιος της ενεπλάκη σε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με υπαιτιότητα του που είχε ως αποτέλεσμα δήθεν θανατηφόρο τραυματισμό άλλου ατόμου και υπό την απειλή ότι ο γιος της θα έχει ποινικές ευθύνες εάν η ίδια δεν παρέδιδε χρήματα, την έπεισε να πετάξει από το μπαλκόνι νάιλον σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ!

Την ίδια μέρα και λίγες ώρες αργότερα με την ίδια μέθοδο έπεισαν μια άλλη ηλικιωμένη στην Τρίπολη να πετάξει από το μπαλκόνι νάιλον σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ, τα οποία παρέλαβε μέλος της σπείρας.



Χθες (17.8.2023) το πρωί, οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επικοινώνησαν με ανήλικη ημεδαπή και με το πρόσχημα εμπλοκής της μητέρας της σε τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου, την έπεισαν να συλλέξει τιμαλφή μεγάλης αξίας ώστε να τα παραδώσει στον 42χρονο όπου θα μετέβαινε στην οικία της για να τα παραλάβει.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εντόπισαν όχημα που οδηγούσε ο 42χρονος, προτού μεταβεί στην οικία της ανήλικης, όπου και τον συνέλαβαν.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 29.7.2023 έως και την 17.8.2023, ο 42χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, σε περιοχές των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά 6 περιπτώσεις απατών και 5 περιπτώσεις αποπειρών απάτης.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !