5 Ιουλίου 2023

Το Ιράν άνοιξε πυρ σε ελληνόκτητο τάνκερ
Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν καθώς το Ιράν προσπάθησε να καταλάβει δυο δεξαμενόπλοια την Τετάρτη, με το ένα τάνκερ να είναι ελληνόκτητο. Σύμφωνα με το Reuters το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έκανε γνωστό πως παρενέβη για να σταματήσει το Ιράν από το να κατασχέσει τα δυο εμπορικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.

Το ένα περιστατικό αφορούσε το πλοίο Richmond Voyager, ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου το ναυλώνεται από την αμερικανική Chevron ,πλέει υπό σημαία των νήσων «Μπαχάμες» ενώ είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.Μάλιστα ένα πλοίο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού έριξε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειας για κατάληψη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πέμπτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού Τίμοθι Χόκινς. Και τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα στον Κόλπο, στα ύδατα μεταξύ του Ιράν και του Ομάν.

Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager είναι ασφαλείς και δεν έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό ενώ το τάνκερ συνεχίζει κανονικά την πορεία του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την ανατολική Σαουδική Αραβία.

cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !