3 Μαΐου 2023

Καταδικάστηκε ζευγάρι για παράνομη υιοθεσία στην Κατερίνη




Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε ένα ζευγάρι Βούλγαρων σε φυλάκιση 5,5 χρόνων, καθώς είχε μεσολάβησε σε παράνομη υιοθεσία πριν από 7 χρόνια στην Κατερίνη. Εάν εντοπιστεί το ζευγάρι θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η έφεση τους δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έχουν καταδικαστεί για το αδίκημα της συμμορίας και της διαμεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία.

Το Κακουργιοδικείο δέχτηκε ότι το ζευγάρι είναι μέλη κυκλώματος που εντόπιζε φτωχές γυναίκες στη Βουλγαρία και τις έφερνε στην Ελλάδα για να γεννήσουν και στη συνέχεια για να πουληθεί το παιδί και να υιοθετηθεί παράνομα. Εκτιμάται ότι για κάθε παράνομη υιοθεσία το κύκλωμα κέρδιζε ποσό που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Σήμερα η εκδίκαση αφορούσε μία από τις πολλές υιοθεσίες που είχαν γίνει τον Ιούνιο του 2016 στην Κατερίνη.

Το δικαστήριο αθώωσε τους θετούς γονείς που είχαν κριθεί ως ηθικοί αυτουργοί στην παράνομη υιοθεσία, και απάλλαξε λόγω παραγραφής τη φυσική μητέρα που δεν βρέθηκε στο δικαστήριο.

Η υπόθεση μαζί με άλλες παράνομες υιοθεσίες είχε εξιχνιαστεί από την Ασφάλεια Κατερίνης, όμως ο εγκέφαλος του κυκλώματος παραμένει ασύλληπτος.


πηγη: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !