3 Μαΐου 2023

Σταματάμε στις διαβάσεις, δίνουμε προτεραιότητα στον πεζό- 100 ευρώ το Πρόστιμο




Εκστρατεία ενημέρωσης των οδηγών, για σεβασμό στην προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις, ξεκινά ο Δήμος Κατερίνης με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 15 με 21 Μαϊου 2023.


Δήμος Κατερίνης, Τροχαία, Δημοτική Αστυνομία και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συντονίζουν τις δράσεις τους για την προώθηση του μηνύματος. Το πρωί της Τετάρτης, σε συνάντηση εργασίας των εμπλεκομένων φορέων, αποφασίστηκε η φετινή εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας να επικεντρώσει στις διαβάσεις και στην τήρηση του ΚΟΚ που υποχρεώνει τους οδηγούς οχημάτων, να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς.


Εκτός από τις ενημερωτικές συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Τροχαία Κατερίνης και η Δημοτικής Αστυνομία, είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν με περισσότερη αυστηρότητα περιπτώσεις μη τήρησης του ΚΟΚ στις διαβάσεις πεζών.


Κατά τη συνάντηση εργασίας τέθηκε το πλαίσιο δράσεων και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στις διαβάσεις. Να σημειωθεί ότι το προβλεπόμενο από τον ΚΟΚ πρόστιμο ανέρχεται για τους οδηγούς στα 100 ευρώ.


«Στις διαβάσεις, προτεραιότητα έχει ο πεζός! Ο οδηγός έχει την υποχρέωση να διευκολύνει την κίνηση των πεζών στα συγκεκριμένα σημεία. Ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία, εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να τηρηθεί ο ΚΟΚ, ώστε οι πεζοί να αισθάνονται πιο ασφαλείς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δόμησης και συντονιστής του ΣΒΑΚ Γιώργος Νταντάμης κατά τη διάρκεια της συνάντησης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιώργος Μακρής, ο Διοικητής της Τροχαίας Κατερίνης Γιώργος Πουτουρίδης, καθώς και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αλέξανδρος Δουλιάκας


Να σημειωθεί, ότι πέρα από τους εντατικούς ελέγχους, ο Δήμος Κατερίνης έχει αποφασίσει την υλοποίηση τεχνικών έργων με την κατασκευή «υπερυψωμένων διαβάσεων», ώστε στα σημεία να επιτυγχάνεται μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, αποφάσισε στην συνεδρίαση της 28ης Απριλίου 2023, την κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης επί της οδού Μητροπόλεως, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !