9 Απριλίου 2023

Συγχαρητήρια Μάξιμου στα F-alania, τους μαθητές “αλάνια” της Φαλάνης Λάρισας





Στο έργο που γίνεται στο ολοήμερο σχολείο και την αξία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από την παιδική ηλικία αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην παρουσίαση της εργασίας του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης που βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός που επέδωσε τιμητική πλακέτα σε μαθητή του σχολείου συνεχάρη στο πρόσωπο της διευθύντριας κ. Ιφιγένειας Λάππα και της δασκάλας της ρομποτικής κ. Ξανθής Κόκκινου τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αξίζουν, πρώτα από όλους, συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για τις δημιουργικές δράσεις εντός του ολοήμερου σχολείου, ενός θεσμού που αρχικά αντιμετωπίσθηκε με δυσπιστία ως “πάρκινγκ” για τα παιδιά μέχρι να σχολάσουν οι γονείς από τη δουλειά τους. Όμως εσείς όχι μόνο διαψεύσατε αυτούς τους φόβους, αλλά εμφυσήσατε στα παιδιά την περιβαλλοντική ευαισθησία, την αξία της αειφορίας και της ανακύκλωσης, του σεβασμού στο περιβάλλον. Και έχει και παιδευτικό χαρακτήρα αγαπητέ πρόεδρε (απευθυνόμενος στον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κώστα Λυγούρα) ο δημόσιος έπαινος αυτών, που, όπως είπες, αποτελούν παραδείγματα φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς, σε αντίθεση με τη στάση που πρέπει να επιτιμούμε όσων ρυπαίνουν ή αδιαφορούν για το περιβάλλον.

Συγχαρητήρια, λοιπόν στα F-alania, τα “αλάνια” της Φαλάνης, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου που μας έκαναν υπερήφανους με την εργασία τους, που βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο κ. Δεληγιάννης δεν είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά νομίζω θα άξιζε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας να δει το πρότζεκτ των μαθητών του τμήματος Ρομποτικής για την αποκομιδή σκουπιδιών. Αγαπητέ πρόεδρε (απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ρένο Καρυώτη) δεν θα χρειαστούν βοήθεια, όπως μας προέτρεψες για να βρουν δουλειά, αυτά τα παιδιά στον τόπο τους. Είμαι βέβαιος ότι μόνα τους θα ανοίξουν δρόμους και νέους ορίζοντες και θα βρουν τον προορισμό τους στη ζωή. Θέλω μόνο, μαζί με τα συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν και τις ευχές μου για καλή πρόοδο στη ζωή τους, να πω ότι πράγματι η γνώση είναι δύναμη. Αλλά γνώση σε ανθρώπους χωρίς ηθικές αρχές, χωρίς ηθικούς φραγμούς μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Και πάλι συγχαρητήρια στους, εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς που τους στηρίζουν στο ταξίδι της γνώσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !