9 Απριλίου 2023

Τελετή χειροτονίας Αιδ. Νικολάου Σταμούλη στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης




Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 2/4 στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης η χειροτονία του νέου ποιμένα της τοπικής Εκκλησίας. Ο Αιδέσιμος Νικόλαος Σταμούλης, που κατάγεται από την Αθήνα, ήδη υπηρέτησε για τρία χρόνια ως ποιμένας νεολαίας την εκκλησία. Χειροτονήθηκε με κάθε επισημότητα ως λειτουργός της Ευαγγελικής Εκκλησίας σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές λειτουργίας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην τελετή παρευρέθηκε πλήθος συμπολιτών μας από την Κατερίνη και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Την τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές και οι τοπικές αρχές της πόλης μας.




Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Ευαγγελική ενορία στην πατρίδα μας. ΄Ετσι, η εγκατάσταση του νέου ποιμένα φέρει διττή βαρύνουσα ιστορική σημασία: αφενός γιατί λαμβάνει χώρα στην επέτειο των 100 χρόνων (1923-2023) από την ίδρυσή της, αφετέρου γιατί σηματοδοτεί και επίσημα την ‘αλλαγή σελίδας' για την εκκλησία, ύστερα από τη μακροχρόνια – επί 27 συναπτά έτη – διαποίμανσή της από τον ποιμένα Αιδέσιμο Ιωάννη Υφαντίδη, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο ποιμένα.
olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !