5 Μαρτίου 2023

Πότε θα προχωρήσει η επένδυση στο Κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα ;


Τι γίνεται τελικά με το Κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα ; 6 Μήνες μετα την τελευταία κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα, για το τι μέλει γενέσθαι, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι νεότερο από τους κυβερνητικούς βουλευτές και την κυβέρνηση. Ας θυμηθούμε την ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Πάνα:

"Στην παραλία Σκοτίνας βρίσκεται Κάμπινγκ του ΕΟΤ το οποίο ήταν γνωστό ως το μεγαλύτερο των Βαλκανίων (περίπου 400 στρέμματα) και ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια παραμένει κλειστό.Το 2011, και στα πλαίσια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ξεκίνησε διαδικασία Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανεύρεση επενδυτή. Στόχος τότε ήταν η δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας τουλάχιστον 250 κλινών, με παράλληλες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο, κάμπινγκ, κέντρο θαλασσοθεραπείας, και άλλα. Παράλληλα, σύμφωνη με την εν λόγω επένδυση ήταν και η τοπική κοινωνία καθώς και οι φορείς, όπως επίσης και η τοπική αυτοδιοίκηση.Ωστόσο, επένδυση, παρότι έχουν παρέλθει 10 χρόνια από τον Διαγωνισμό για την ανακήρυξη επενδυτή που θα προχωρούσε σε αξιοποίηση του Κάμπινγκ ΕΟΤ Σκοτίνας δεν έχει πραγματοποιηθεί και το κάμπινγκ παραμένει εγκαταλελειμμένο.Δεδομένου ότι η επένδυση δεν αφορά μόνο τον επενδυτή αλλά και συνολικά την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της Σκοτίνας αλλά και των διπλανών οικισμών. (Λεπτοκαρυά, Παντελεήμονας)Δεδομένου ότι η παρούσα επένδυση θα λειτουργήσει ενισχυτικά και θα προφέρει αρκετές θέσεις εργασίας ιδιαίτερα στους νέους σε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή, θα υποβοηθήσει την τοπική αγορά καλύπτοντας ανάγκες εξοπλισμού και εφοδιασμού από αυτήν τόσο στο στάδιο της κατασκευής όσο και σε αυτό της λειτουργίας.Δεδομένου ότι θα προσθέσει ακόμα ένα θέμα και μία ακόμα δυνατότητα στο συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής και της Πιερίας λόγω ακίνητο γειτνιάζει με το παγκόσμιας φήμης μυθικό βουνό του Ολύμπου, το Αρχαίο Δίον, τα Λείβηθρα, το Κάστρο του Πλαταμώνα, και γενικότερα αν συνδυαστεί με άλλους τουριστικούς προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί :

Τηρείται η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και επενδυτή ;Για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει η επένδυση μέχρι σήμερα;

Τι προτίθεσθε να πράξετε, ώστε να προκύψει μια σύγχρονη επένδυση που θα προσθέτει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα και τη συνολική της ανάπτυξη και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;Ο ερωτών Βουλευτής

Πάνας Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !