5 Μαρτίου 2023

Σάλος με πλαστά διπλώματα στην Κορινθία
Στο στόχαστρο των Αρχών μπήκε η Διεύθυνση Μεταφορών Κορίνθου της οποίας υπάλληλοι ελέγχονται για κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά και Αθηναϊκά ΜΜΕ, ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας από την Αθήνα μετέβη στην Κόρινθο και τα έκανε όλα φύλλο και φτερό.

Οι άνδρες της Υπηρεσίας Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησαν έφοδο στην Διεύθυνση Μεταφορών Κορίνθου και ξεκίνησαν τον έλεγχο απλά επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους.
Τέσσερις προσαγωγές

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που υπήρχαν στην Υπηρεσία για παράνομες ανανεώσεις αδειών οδήγησης αλλά και χορήγηση επαγγελματικών διπλωμάτων σε αλλοδαπούς που γνωρίζουν ούτε μία λέξη στα Ελληνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έφοδο 25 αστυνομικών έγιναν τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ οι οποίες δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε συλλήψεις.
Τους παρακολουθούσαν εδώ και 10 μήνες

Η έρευνα των αστυνομικών έγινε στοχευμένα, καθώς ζητήθηκαν και ελέγχθηκαν 300 φάκελοι για αντίστοιχα διπλώματα οδήγησης. Τα ονόματα που ζητήθηκαν ήταν προϊόν δεκάμηνης παρακολούθησης της ΕΛ.ΑΣ.

Στο κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων φέρεται να έχουν συμμετάσχει τέσσερις σχολές οδηγών και τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι του τμήματος συγκοινωνιών Κορινθίας. Οι Αστυνομικοί έκαναν ακόμα έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Μεγάλη σε έκταση απάτη

Το μέγεθος της διάθεσης των πλαστών διπλωμάτων είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα τσουνάμι εξελίξεων πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει.

anagnostis.orga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !