14 Μαρτίου 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ




Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΠΤ Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Αλληλοϋποστήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, υλοποίησε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων .


Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ των δύο παλαιοτέρων εθελοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα και με γνώμονα τις κοινές τους αξίες υπεγράφη στις 24 Οκτωβρίου 2022. Αφορά στην εκπαίδευση και πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες Μελών του Σ.Ε.Π. από Εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ., στη διάθεση των Πανελληνίων Προσκοπικών Κέντρων για πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ασκήσεων του Ε.Ε.Σ και στην υλοποίηση κοινωφελών δράσεων αλληλεγγύης.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με τη συμμετοχή προσκόπων από την Κατερίνη καθώς και άλλες πόλεις όπως τη Θεσσαλονίκη, Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Άρτα.

Οι 28 συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε θέματα Πρώτων Βοηθειών όπως η Βασική Υποστήριξης Ζωής, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Πνιγμονή, Αιμορραγίες, Μυοσκελετικές Κακώσεις κ.α.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, με ισχύ για 5 χρόνια.


Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την Εκπαιδεύτρια του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” κα. Χαλκίδου Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !