17 Μαρτίου 2023

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης




Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αποφάσισε τελικά να εισηγηθεί προς την Ελληνική Αστυνομία την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από την υψηλή γέφυρα των Σερβίων.





Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Μάλιστα από στιγμή σε στιγμή η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να αναρτηθεί στη “Διαύγεια” ώστε να γίνει και τυπικά πράξη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νεότερα στοιχεία των μετρήσεων των ρωγμών οδήγησαν τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στη σημαντική, από κάθε πλευρά, αυτή απόφαση, μετά την ξαφνική αποχώρησή του από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.











































Στο γραφείο του ενημερώθηκε αναλυτικά για τα νέα στοιχεία και στη συνέχεια, μαζί με τους συνεργάτες του, προχώρησαν στην εισήγηση για οριστικό κλείσιμο της γέφυρας, από απόψε το βράδυ (16/3) και για άγνωστο, προς το παρόν, χρονικό διάστημα.
Εμφανέστατες οι ρωγμές σε μια από τις κολώνες της γέφυρας των Σερβίων


Διευκρινιστική γραπτή δήλωση του Αθ. Βούρα

Διευκρινιστική γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Τοπογράφος Μηχανικός Προ/μενος Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, με αφορμή τις δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στο τέλος της σύσκεψης στην περιφέρεια για το θέμα της υψηλής γέφυρας.

Στην έγγραφη δήλωση τονίζει διευκρινιστικά μεταξύ άλλων: ‘”Αν κινδυνεύουν εργαζόμενοι από κάποιον ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ οδηγό προτιμώ να κλείσει η Γέφυρα” ενώ η πλήρης γραπτή δήλωσή του ακολουθεί ως εξής:

«Αγαπητές κυρίες και κύριοι

Πληροφορήθηκα πως κυκλοφορεί σε τοπική ιστοσελίδα δήλωσή μου για το ολοκληρωτικό κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων.

Ρωτήθηκα από ορισμένους συναδέλφους σας για το αν μπορώ να δηλώσω εάν πρέπει να κλείσει ολοκληρωτικά η Γέφυρα του θέματος. Κατ’ επανάληψη σε απαντήσεις μου απέφυγα να αναφερθώ σε θέματα στατικότητας για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είμαι ειδικός επί του θέματος και ούτε διεκδικώ τέτοιο ρόλο. Μάλιστα, πολλές φορές ανέφερα σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους, ότι εγώ βρίσκομαι πολλές ώρες κάθε μέρα στη Γέφυρα.

Αυτό που δήλωσα, προσπαθώντας να περιγράψω και λίγο γλαφυρά το έργο που υλοποιείται, πως υπάρχουν ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ οδηγοί που ακόμη και σήμερα, παραβιάζουν τα όρια μονοδρόμησης και ταχύτητας με κίνδυνο για τους εργαζόμενους που εργάζονται εντός του οριοθετημένου τμήματος του καταστρώματος Αν λοιπόν αυτοί οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από κάποιον ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ οδηγό προτιμώ να κλείσει η Γέφυρα.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Σάκης Βούρας

Τοπογράφος Μηχανικός

Προ/μενος Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων

Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας»

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !