17 Μαρτίου 2023

Νοσοκομείο Έδεσσας: Ορκίστηκε η νέα νεφρολόγος, Αναστασία Βουδούρη




Στα πλαίσια της ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, με ιατρικό προσωπικό, την Τετάρτη 14/03/2023 πραγματοποιήθηκε

από τον Διοικητή, Χρήστο Δόντσο, η ορκωμοσία της Ιατρού Επικουρικής Επιμελήτριας Β΄ Νεφρολογίας, Αναστασίας Βουδούρη παρουσία του Επιστημονικά Υπεύθυνου-Επιμελήτη Α΄ του Νεφρολογικού τμήματος, Χρήστου Καβλακούδη.



Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου είναι στελεχωμένη από εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που διακρίνεται για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρώπινη προσέγγιση προς τον ασθενή. Το ιατρικό προσωπικό του Τμήματος αποτελείται από 3 ειδικευμένους Νεφρολόγους (Διευθυντή, Επιμελητή Α΄, Επιμελητή Β΄), 1 ειδικευόμενο ιατρό που του παρέχεται ως κίνητρο διετής ειδίκευση στη Νεφρολογία, ενώ στη δύναμή της εντάσσεται ως σύμβουλος και ένας ιατρός Αναισθησιολόγος/Εντατικολόγος (εξειδείκευση στην εντατικολογία). Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην αιμοκάθαρση και γνωρίζει σε βάθος τις πολύπλευρες κλινικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες των χρονίως πασχόντων.Ταυτόχρονα, η μετεγκατάσταση και η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νέο χώρο, το 2018, και η ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ανέδειξε και αναδεικνύει μια σύγχρονη, οργανωμένη και αυτόνομη Μονάδα.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει είκοσι δύο (22) μηχανήματα αιμοκάθαρσης, εφαρμόζει όλες τις πρωτοποριακές μεθόδους αιμοκάθαρσης και καλύπτει τις ανάγκες 60 περίπου χρόνιων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, διενεργώντας περίπου 10.000-11.000 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το χρόνο, καθώς καλύπτει και τα επείγοντα περιστατικά του Νομού.

Οι ασθενείς βρίσκονται συνεχώς υπό τη στενή παρακολούθηση-εποπτεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όντας παρόντες σε κάθε αιμοκάθαρση, ενώ παραμένουν στη διάθεση των ασθενών όλο το εικοσιτετράωρο, τόσο για την παροχή οποιασδήποτε συμβουλής, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτου συμβάντος.



Παράλληλα, το Ιατρικό προσωπικό παρέχει υποστήριξη στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου, καλύπτοντας και υποστηρίζοντας με έκτακτες συνεδρίες αιμοκάθαρσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τους νοσηλευόμενους ασθενείς με οξεία και χρόνια νεφρική νόσο.



Κάθε Τρίτη διενεργούνται τα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία για όλους τους νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους ασθενείς του Νομού, εξυπηρετώντας 180-200 ασθενείς ανά μήνα. Το Ιατρείο λειτουργεί στα πλαίσια του Νεφρολογικού Tμήματος με στόχο την καταγραφή και παρακολούθηση των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο (Διαγνωστική προσέγγιση, Θεραπευτική παρέμβαση και παρακολούθηση ασθενών με ΧΝΝ, Διαβητική Νεφροπάθεια, Αρτηριακή Υπέρταση, Κληρονομικά Νοσήματα, Αυτοάνοσα Νοσήματα). Να αναφέρουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια με την έναρξη της πανδημίας και τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου κατά της διασποράς του SARS COVID-19, στη Μονάδα έχει δημιουργηθεί ειδική βάρδια Covid, που καλύπτει όλα τα έκτακτα και χρόνια περιστατικά που νοσούν και χρήζουν αιμοκάθαρσης, καθώς και τα έκτακτα περιστατικά της Ιδιωτικής Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης της περιοχής.

Στις αρχές του 2023 εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για προμήθεια και εγκατάσταση 10 υπερσύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης ενώ ήδη τα πρώτα 10 μηχανήματα αιμοκάθαρσης αντικαταστάθηκαν το 2018 (επ΄ ευκαιρία της μετεγκατάστασης της Μονάδας). Η διαδικασία υλοποίησης αυτού του στόχου θα διεκπεραιωθεί τους επόμενους μήνες, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο αναβάθμισης και αντικατάστασης όλων των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.



Επιπλέον, η Μονάδα βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO, επιτυγχάνοντας έναν ακόμη στόχο προς την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας προς τους συμπολίτες μας.




logospellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !