26 Φεβρουαρίου 2023

Γονείς κατήγγειλαν υπάλληλο παιδικού σταθμού για σεξουαλική παρενόχληση




Ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό έρχεται στο φως μετά την καταγγελία γονιών ότι υπάλληλος παιδικού σταθμού στα Νότια Προάστια της Αττικής παρενόχλησε σεξουαλικά το 3χρονο αγοράκι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι γονείς στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι όλα έγιναν στην τραπεζαρία του δημοτικού βρεφονηπιακού – παιδικού σταθμού όταν ένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων και όχι παιδαγωγός, πλησίασε το 3χρονο αγοράκι και τότε ο άνδρας κατέβασε το παντελόνι του και άφησε υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου στο παιδί.

Οι γονείς του αγοριού προχώρησαν σε καταγγελία την 1η Φεβρουαρίου εναντίον του υπαλλήλου του βρεφονηπιακού σταθμού, γνωστοποιώντας το περιστατικό και στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συλλέγουν καταθέσεις.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία στη διοίκηση του παιδικού σταθμού, ο εν λόγω εργαζόμενος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς άλλων παιδιών που θορυβήθηκαν από την καταγγελία, έστειλαν εξώδικο προς τον βρεφονηπιακό – παιδικό σταθμό, αλλά και στον οικείο δήμο στο οποίο μεταξύ άλλων δηλώνουν σοκαρισμένοι και εκφράζουν την ανησυχία τους για τυχόν ελλιπή εποπτεία και έκθεσή των παιδιών τους σε κίνδυνο.

«Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Έχει γίνει καταγγελία και σε εμάς και στη ΓΑΔΑ. Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, έχουμε απομακρύνει τον υπάλληλο, κάνουμε ένορκη διοικητική εξέταση, με τη νομική υπηρεσία του δήμου που το χειρίζεται το θέμα. Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά μας, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις και μία στο δισεκατομμύριο, κάνεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Ήταν υπάλληλος του σταθμού από το 2019. Είμαστε υπό την εποπτεία του δήμου, είμαστε νομικό πρόσωπο, δημοτικός σταθμός», δήλωσε στο newsit.gr εκπροσωπώντας τον βρεφονηπιακό σταθμό, αρμόδιος του φορέα.

Παράλληλα, σε επαφή με τους γονείς των συμμαθητών του 3χρονου αγοριού, που έστειλαν την εξώδικη αναφορά, έχει έρθει και ο Συνήγορος για το Παιδί, ενώ αναμένεται ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα επικοινωνήσει και με τον παιδικό σταθμό.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !