24 Φεβρουαρίου 2023

Κινητοποίηση του Συλλόγου Μελισσοκόμων Πιερίας




Στη συμβολική διαμαρτυρία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας «Άγιος Φιλάρετος» στον Νότιο κόμβο της Κατερίνης συμμετείχε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ανταποκρινόμενη στο δημόσιο κάλεσμα που έγινε από το Σύλλογο την Πέμπτη 23/2/2023.

Αναφορά στην βουλή με τα αιτήματα των μελισσοκόμων καταθέτει η κ. Σκούφα

Η κ. Σκούφα συνομίλησε με μελισσοκόμους και παρέλαβε υπόμνημα το οποίο και θα καταθέσει με αναφορά της στην βουλή. Οι μελισσοκόμοι και στην Πιερία αλλά και πανελλαδικά διεκδικούν συγκεκριμένα:

Άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά κυψέλη ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μέρος της αύξησης του παραγωγικού κόστους


Καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας.


Μείωση στα κατώτατα όρια του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.


Το ελληνικό σήμα μελιού να δίδεται πρωτίστως στον έλληνα παραγωγό


Ο κανονισμός 852 να θεσπιστεί άμεσα, σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΜΣΕ, καθώς και οι αλλαγές στο Ηλεκτρονικό Μητρώο.


Άμεση έκδοση του ΦΕΚ για το πενταετές μελισσοκομικό πρόγραμμα.


Πρόσβαση στα δάση, σύμφωνη με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις της τόνισε ότι και σήμερα αλλά και στο παρελθόν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των μελισσοκόμων και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και με την ανάδειξη των προβλημάτων τους κατά την επίσκεψη της αναπληρώτριας τομεάρχη αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Μελισσοκομική Έκθεση στην Κατερίνη.

Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην κοροϊδία των παραγωγών

Τέλος η κ. Σκούφα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΕΣΚΟ Ηλία Γκρίνια, μετέφερε την αγανάκτηση των ακτινιδοπαραγωγών και καπνοπαραγωγών της Πιερίας για το ότι αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την κατάθεση συγκεκριμένης και κοστολογημένης μελέτης από τους παραγωγούς ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις που είχε υποσχεθεί ο ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντάς δεν έχουν λάβει καμία απάντηση είτε θετική, είτε αρνητική. Το ίδιο όμως ακριβώς συμβαίνει και με τις αποζημιώσεις που αναμένουν μέσω de minimis από τον Δεκέμβριο του 2022 οι καστανοπαραγωγοί της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !