5 Νοεμβρίου 2022

Απόγνωση, αγωνία, θυμός....στα πρόσωπα δεκάδων αγροτών της Πιερίας


Απόγνωση, αγωνία, θυμός....στα πρόσωπα δεκάδων αγροτών της Πιερίας. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο Katerinipress " Τι μπορούμε να κάνουμε ; Αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε τ΄ακτινίδιά μας για 0,35 ή 0,40 λεπτά το κιλό. Σχεδόν μισή τιμή από πέρυσι. Τι άλλο μπορούμε ; Να τ΄αφήσουμε να σαπίσουν ; Δεν μας βοηθά κανείς. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει, οι δήμαρχοι και οι βουλευτές είναι μόνο λόγια και οι οικογένειές μας πεινάνε και θα πεινάσουν ακόμη περισσότερο. Είμαστε απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι, θυμωμένοι. Αλλά προς το παρόν πρέπει κάπως να ζήσουμε . Ουσιαστικά πουλάμε σχεδόν στο κόστος. Δε θα μείνει τίποτα για εμας. Θα πληρώσουμε τα έξοδα μας και θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε με 3000 ευρώ το χρόνο.....Ζει κανείς με αυτά τα χρήματα ; "  Αναρωτιούνται παραγωγοί σε διάφορες περιοχές της Πιερίας οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το Katerinipress. 

"Σας παρακαλώ πολύ γράψτε τα. Ξέρουμε ότι εσείς στη εφημερίδα αυτή δε μασάτε τα λόγια σας. Πρεπει κάποιος να μας ακούσει. Πρέπει κάποιος να μας βοηθήσει. Θα είναι ο Μπαραλιάκος, ο Κουκοδήμος, η Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η Σκούφα, η Μίχου....Δεν μας ενδιαφέρει ποιος. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Δε μπορούμε να επιβιώσουμε με τις τιμές που πουλάμε. Όπως ξέρετε όλα έχουν ανέβει στα ύψη. Τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια, τα πάντα. Δεν ικετεύουμε ζητούμε να μας στηρίξουν οι άνθρωποι που εκροσωπουν την Πιερία στα θεσμικά όργανα"

Η απόγνωση αλλά και ο θυμός είναι δύο από τα συναισθήματα που κυριαρχούν στα πρόσωπα των αγροτών της Πιερίας. Ζητούν στήριξη με πράξεις και όχι άλλα λόγια. Ευλπιστούμε ότι ο πολιτικός κόσμος του νομού θα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην Πιερία υπάρχουν πολιτικοί με πυγμή που μπορούν ν΄ακουστούν στο κλεινόν άστυ. Οι αγρότες του νομού περιμένουν υπομονετικά αλλά θέλουν και να επιβιώσουν.....

Ρεπορτάζ :   Χάρης Μπαζάκος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !