2 Ιουνίου 2022

Ενδιαφέρουσα συναυλία στην Ιστορική Σπηλιά του Καραϊσκάκη




Βασικός πυλώνας τουριστικής , πολιτιστικής και παιδευτικής ανάπτυξης της περιοχής αποτελεί η Σπηλιά του Καραϊσκάκη στην Καρδίτσα και αυτός είναι ο στόχος της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, διεθνούς παραγωγής που επιμελείται ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης να υλοποιηθεί στον μαγευτικό ορεινό όγκο του Δήμου Μουζακίου και στην οποία αναμένονται να παρευρεθούν κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας (της Πολιτικής, της Οικονομίας, του Τουρισμού ,του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.)

Μια μεγαλειώδη ιστορική και επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 9 το βράδυ, που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή ενός σπάνιου και μοναδικού Ιστορικού και Εθνικού Μνημείου Κληρονομιάς, την Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821, ο «Γιός της Καλογριάς» Γεώργιος Καραϊσκάκης(1782-1827) με την συμμετοχή 130 εκτελεστών, μεταξύ των οποίων η περίφημη 55μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανάδειξη και προβολή ενός Ιστορικού και Εθνικού Μνημείου , τεράστιας αξίας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στον πανέμορφο ορεινό όγκο του Μαυροματίου του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με την καταπληκτική θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ιστορική Σπηλιά του Καραϊσκάκη μπορεί να αξιοποιηθεί να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Η πραγματοποίηση κάθε καλοκαίρι σημαντικών συναυλιών και εκδηλώσεων θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάδειξη όλης της περιοχής.

Πέρυσι έγινε μία μικρή ανιχνευτική, πειραματική συναυλία και φέτος υλοποιείται η κορυφαία εκδήλωση που ήταν να γίνει πέρυσι αλλά λόγω κορονοιού αναβλήθηκε για φέτος.

Στην Ιστορική και επετειακή Συναυλία με Εκατόν τριάντα (130) εκτελεστές προερχόμενοι από την 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την 80μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό με την συμμετοχή και της Σχολικής Χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, τους τρείς (3) διακεκριμένους σολίστ, την Αγγλίδα υψίφωνο Sophie Gallagher, τον Λιβανέζο τενόρο Joseph Dahdah και τον Γερμανό βαρύτονο Leonard Geiger θα ερμηνευτεί υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ Χάϋδν, «Δημιουργία».

Για πρώτη φορά σε ένα Εθνικό Μνημείο Ιστορικής Κληρονομιάς στην Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας «Γιός της Καλογριάς» θα παρουσιασθεί ένα κορυφαίο έργο, που αναφέρεται στην Γέννηση–Δημιουργία του Κόσμου σε ένα καταπληκτικό Ορεινό όγκο μεταξύ Αργιθέας και Αγράφων με θέα τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.

Αλλά και για πρώτη φορά η περιοχή και το φιλόμουσο κοινό θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει ένα τέτοιο μουσικό έργο, από τα σημαντικότερα της Παγκόσμιας Μουσικής Φιλολογίας. Και με ένα πολύ σημαντικό, διεθνές καστ ερμηνευτών.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με την συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), τού Δήμου Μουζακίου, τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μία ανεπανάληπτη Συναυλία με ένα καταπληκτικό ορατόριο, που αναδεικνύει και προτείνει ένα σπάνιο καί μοναδικό Μνημείο της Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς, την Σπηλιά του Καραισκάκη ,για πρώτη φορά, ως Τουριστικό, Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Πυλώνα της Περιοχής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !