2 Ιουνίου 2022

Γραφείο Τελετών στην Κατερίνη δεν επέτρεψε στην οικογένεια να κλάψει το νεκρό της

 


Ανάστατη είναι οικογένεια θανόντα σε χωριό της Πιερίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Katerinipress , γραφείο τελετών από την Κατερίνη, δεν επέτρεψε  στην οικογένεια να κλάψει το νεκρό της , παρά μόνο για μια ώρα πριν την κηδεία.


Η σορός του θα έπρεπε να παραμείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο του γραφείου, με το κόστος όμως της συνολικής κηδείας να ανεβαίνει κατα 1000 ευρώ παραπάνω. Σε ερώτηση της οικογένειας οι υπεύθυνοι του γραφείου επισήμαναν πως έτσι ορίζει ο νόμος. Κάτι που συνέβαινε βέβαια κατα τη διάρκεια της έξαρσης του Covid και σε ανθρώπους που έφευγαν από τη ζωή προσβεβλημένοι από τον κορωνοϊό. Στην προκειμένη όμως περίπτωση ο θανών δεν προσβλήθηκε από Covid. Έφυγε νικημένος από καρκίνο.


Και ιδού γεννάται το ερώτημα. Γιατί δεν επέτρεψαν την οικογένεια να κρατήσει το αγαπημένο της πρόσωπο στο σπίτι ; Γιατί ζήτησαν 1000 ευρώ περισσότερα για τη διατήρηση σε ψυγείο ενώ η οικογένεια δεν το είχε δεχτεί ; Υπάρχει δόλος; Είναι ενήμερη η εκκλησία ; Έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στην Πιερία;


Σύμφωνα μάλιστα με μίνι ρεπορτάζ του Katerinipress το γεγονός αυτό συμβαίνει μόνο στην Κατερίνη. Γραφεία κηδειών στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη, τονίζουν ότι πλεον μπορούν οι οικογένειες να κρατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σπίτι. 


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός και όχι για κάτι γενικευμένο στην πόλη και τα χωριά της Κατερίνης. Ευελπιστούμε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί και θα δοθούν απαντήσεις.


Χάρης Μπαζάκος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !