25 Μαΐου 2022

Προγραμματική σύμβαση για την αντιπλημμυρική μελέτη του Δήμου Δίου-ΟλύμπουΤην Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κος Βαγγέλης Γερολιόλιος υπέγραψαν  προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου Ολύμπου, που αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του αντίστοιχου Δήμου, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 


Το μεγαλόπνοο αυτό έργο έχει τίτλο “ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ”, με κύριο φορέα τον αντίστοιχο Δήμο και φορέα χρηματοδότησης την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. “Η κλιματική αλλαγή δυστυχώς είναι μία απτή πραγματικότητα κι εμείς ως περιφερειακή αρχή οφείλουμε να θωρακίζουμε τους δήμους μας με έργα ύψιστης σημασίας, ώστε να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, αλλά και τις περιουσίες τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλούν σοβαρές καταστροφές τα τελευταία χρόνια”, τόνισε η κα Μαυρίδου. Ενώ από την πλευρά του, ο κος Γερολιόλιος δήλωσε χαρακτηριστικά “H αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου μας αποτελεί ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Αξιοποιώντας κάθε καλή παρακαταθήκη, υπογράψαμε σήμερα με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου τη σύμβαση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου μας, με στόχο την θωράκιση των σημείων του Δήμου που χρήζουν των απαραίτητων σωστικών αντιπλημμυρικών εργασιών. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την έμπρακτη στήριξη του Δήμου μας.”


Την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κος Βαγγέλης Γερολιόλιος βρέθηκαν στην Κονταριώτισσα, στην πρώην έδρα του Δήμου Δίου, όπου συναντήθηκαν με τους Αντιδημάρχους του Δήμου, κο Θανάση Καλαϊτζή και κο Διονύση Φόλιο, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Καρίτσας, κο Γιώργο Μιχαλίτσιο, κο Δημήτρη Κορινιώτη και κο Κωνσταντίνο Γκίνα αντίστοιχα, όπως επίσης και με τους δημοτικούς συμβούλους, κο Νίκο Λαμπονίκο, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου και κο Γιάννη Πούλιο, με σκοπό να τους ενημερώσουν για το εν λόγω έργο. 


Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη, κου Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως επίσης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι η συνεργασία με τους δήμους, ώστε να υλοποιούνται τόσο σημαντικά έργα, τα οποία θωρακίζουν την περιοχή μας απέναντι σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Η υλοποίηση των έργων που εξασφαλίζουν την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια όλων των πολιτών της Πιερίας, αλλά και των επισκεπτών της, βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !