18 Μαΐου 2022

«Ρεκόρ» συμμετοχών στη μαθητική γιορτή του σκακιού - Οι Νικητές
Με μαζική συμμετοχή μαθητών στο Πρωτάθλημα Σκάκι Σχολείων της Πιερίας, που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης, την Κυριακή 15 Μαΐου, γράφτηκε ο επίλογος των δραστηριοτήτων του 1ου Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης.

Όλες οι σχολικές βαθμίδες συμμετείχαν σ’ ένα πρωτάθλημα – γιορτή, στο πάρκο της Κατερίνης. Πάνω από 150 μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Πιερίας, συνοδευόμενοι από γονείς και κηδεμόνες συμμετείχαν στην αγωνιστική διαδικασία, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές.

Διοργανωτές, κριτές και διαιτητές εργάστηκαν ακούραστα για την διεξαγωγή των αγώνων, ενώ δεκάδες εθελοντές από τον Δήμο Κατερίνης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο, τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης και τη νεολαία της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προετοιμασία του χώρου και τη διεκπεραίωση κάθε λεπτομέρειας.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας (μέγας χορηγός) και της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Καθοριστική ήταν η συμβολή της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του αντιδημάρχου Κώστα Γραμματικόπουλου στην προετοιμασία του χώρου για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» διέθεσε τα τραπέζια και τις καρέκλες ενώ το «Εκάβη Lounge Bar» πρόσφερε σνακ σε όλα τα παιδιά.

Τον χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου έφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπεϊνάς τονίζοντας: «Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα σκάκι όλων των σχολικών βαθμίδων της Πιερίας. Σημασία έχει η συμμετοχή σ’ ένα άθλημα με μεγάλη διαπαιδαγωγική αξία που συμβάλει θετικά στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών. Μεταφέρω τους ένθερμους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος έχει θέσει σε προτεραιότητα τη στήριξη κορυφαίων πνευματικών αθλημάτων, όπως το σκάκι, και στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων τέτοιων διοργανώσεων».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης, Στέφανος Βαρδάκας υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων δράσεων με τη συμβολή τοπικών φορέων: «Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κατερίνης για τη διορατικότητά του να στηρίξει την ανάπτυξη του σκακιού στον Δήμο μας. Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης επί δεκαετίες προάγει το άθλημα στον τόπο μας, δημιουργώντας το υπόβαθρο ενασχόλησης παιδιών και νέων με ένα άθλημα που αναπτύσσει τη σκέψη, το ήθος και την πειθαρχία. Συγχαίρω παιδιά, δασκάλους, γονείς και κηδεμόνες για τη συμμετοχή τους».

Στην τελετή απονομής που έγινε στη λήξη του πρωταθλήματος, δόθηκαν κύπελλα σε όσους τερμάτισαν στην πρώτη θέση κάθε σχολικής βαθμίδας και αντίστοιχα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε τάξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κατερίνης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Στέφανο Βαρδάκα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του σκακιού στην Πιερία. Τις απονομές έκαναν οι αιρετοί του Δήμου Κατερίνης: Δημήτρης Μορφακίδης, Γιάννης Μπεϊνάς (αντιδήμαρχος), Γιάννης Νταντάμης (αντιδήμαρχος), Γιάννης Συμεωνίδης (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ), Στέλλα Χαρισσοπούλου (Πρόεδρος ΔΕΕΕΚ), καθώς και οι Γιώργος Τσαχουρίδης (Αντιπρόεδρος ΔΕΕΕΚ), Κων/νος Κουτρούπας (Πρόεδρος Σκακιστικού Πνευματικού Ομίλου Κατερίνης), Δημήτρης Γκούτζιος (Γραμματέας Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σκάκι υπήρξαν παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά με την δημιουργική υποστήριξη του Κέντρου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΛΙΩΣ» Χριστίνα – Ελένη Μπικιαροπούλου. Οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν και διαπαιδαγωγήθηκαν παίζοντας κινητικά παιχνίδια, καθώς και αθλοπαιδίες τύπου survivor & twister.

Αποτελέσματα και ονόματα νικητών

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ

Α’ ΘΕΣΗ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

& ΚΥΠΕΛΛΟ 

Β’  ΘΕΣΗ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 

Γ’ ΘΕΣΗ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 

ΝΗΠΙΑ


ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

11ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης   

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νηπιαγωγείο «Αστεράκια»


Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

3ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΤΖΗΤΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

19ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΤΣΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

4ο Δ.Σ. Κατερίνης

Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

ΤΖΗΤΗΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

19ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΚΟΥΤΡΟΥΠΑ ΜΑΡΙΛΙΑ

2ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΤΡΙΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

15ο Δ.Σ. Κατερίνης

Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

2ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΠΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΡΟΔΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

1ο Δ.Σ. Κατερίνης

Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΚΟΥΤΡΟΥΠΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

2ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΠΙΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

9ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΣΕΡΑΠΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

2ο Δ.Σ. Κατερίνης

Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΜΠΙΚΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

18ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΜΠΑΚΡΑΤΣΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

1ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

11ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ, 

2ο Δ.Σ. Κατερίνης 

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 3ο Δ.Σ. Κατερίνης

ΧΑΤΖΗΤΖΙΒΑ 

ΜΑΡΙΑ – ΛΥΔΙΑ

3ο Δ.Σ. Κατερίνης

Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1ο Γυμνάσιο Κατ.

ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3ο Γυμνάσιο Κατ.

ΔΗΜΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

1ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΔΕΛΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

1ο Γυμνάσιο Κατ.

ΤΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5ο Γυμνάσιο Κατ.

ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

7ο Γυμνάσιο Κατ.

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γυμνάσιο Περίστασης

ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΗΣ

6ο Γυμνάσιο Κατ.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

4ο Γυμνάσιο Κατ.

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΜΑΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

5ο ΓΕΛ Κατερίνης

ΚΡΕΜΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4ο ΓΕΛ Κατερίνης


Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΦΛΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

5ο ΓΕΛ Κατερίνης

ΚΟΤΣΑΪΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

5ο ΓΕΛ Κατερίνης

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4ο ΓΕΛ Κατερίνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !