20 Αυγούστου 2021

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης προσέχουν τα Πιέρια Όρη




Έπειτα από το αίτημα ενεργοποίησης των Εθελοντικών Οργανώσεων από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, κινητοποιήθηκε άμεσα για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στη λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό δασικών πυρκαγιών.
Κατόπιν επικοινωνίας με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας κ. Πατσιαλή Παναγιώτη, ξεκίνησαν ομάδες εθελοντών για την κάλυψη-επιτήρηση δύο σημείων στα Πιέρια Όρη.
Συγκεκριμένα, οι εποχούμενες περιπολίες κάλυπταν τη δασική έκταση στη περιοχή της κοινότητας Άνω Μηλιάς Πιερίας έως την κορυφογραμμή της Αβδέλλας και τη δασική έκταση στη περιοχή της κοινότητας Ρητίνης Πιερίας έως το καταφύγιο της Σαρακατσάνας.
Έπειτα και από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έως τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται (ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά) μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Κατερίνης βρίσκεται σε επιφυλακή και στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.
Προστατεύουμε τα δάση μας, πηγή ζωής ..
Όπου υπάρχει ανάγκη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !