20 Αυγούστου 2021

Τιμή 1,25 ευρώ για το πρόβειο γάλα έκλεισε ο συνεταιρισμός κτηνοτρόφων Ελασσόνας




Οι κτηνοτροφικές μονάδες, λόγω της τεράστιας αύξησης τιμών των ζωοτροφών, καλούνται να προχωρούν σε ενδελεχή έρευνα αγοράς.

Η ανάγκη για αποσύνδεση των κτηνοτρόφων από τους γαλατάδες ως προς την παροχή ζωοτροφών, είναι ώρα να σταματήσει, καθώς η αύξηση στο γάλα, εξανεμίζεται από τις ακριβές ζωοτροφές.
Οι κτηνοτρόφοι να κάνουν έρευνα αγοράς για τις ζωοτροφές

Ο κ. Γιάννης Γκουρομπίνος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο, το σημαντικό είναι ότι η ζήτηση για αιγοπρόβειο γάλα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει καλή ροή για το προϊόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την συμφωνία για πώληση από Συνεταιρισμό της περιοχής πρόβειου γάλακτος με 1,25 ευρώ, οι γαλακτοβιομηχανίες δίνουν στους παραγωγούς, καθαρή τιμή 1,22 ευρώ το κιλό. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί το όποιο κέρδος από την αύξηση στην τιμή του γάλακτος, από το ράλι τιμών των ζωοτροφών. Ενδεικτικά αναφέρει ο κ. Γκουρομπίνος, το καλαμπόκι που αγοράζεται πλέον από τον κτηνοτρόφο προς 35 λεπτά το κιλό και τη μηδική προς 25 λεπτά το κιλό. Τέλος, ο κ. Γκουρομπίνος τονίζει πως είναι τώρα η ώρα οι μονάδες να κάνουν καλή έρευνα για την αγορά ζωοτροφών και να αρχίσουν επιτέλους να... αποσυνδέονται από τους γαλατάδες. «Οι γαλατάδες πρέπει να παίρνουν το προϊόν και να πληρώνουν τον κτηνοτρόφο. Δεν έχουν καμιά δουλειά με τις ζωοτροφές. Αυτό πρέπει να σταματήσει, όπως ακριβώς δυο χρόνια τώρα έχει σταματήσει το φαινόμενο των ανοιχτών τιμών στο γάλα».

Χωρίς... τέλος η άνοδος στην Θεσσαλία

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, σε μια επωφελή για τον κτηνοτροφικό κόσμο συμφωνία με τιμή 1,25 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα έκλεισε ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (ΓαλαΕλάςς) με την θεσσαλική εταιρεία Μπίζιος. Το deal προβλέπει την απορρόφηση 4.000 τόνων γάλακτος κι έρχεται έπειτα από την συμφωνία που έκλεισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Λιβαδίου Ελασσόνας με την εταιρεία Κολιός και τιμή 1,20 ευρώ το κιλό. Σημειωτεόν ότι ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Καρυάς Ελασσόνας έκλεισε επίσης deal με την εταιρεία Μπίζιος για το πρόβειο γάλα στην τιμή των 1,20 ευρώ το κιλό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προσφορές σε μονάδες κτηνοτρόφων από την Αιτωλοακαρνανία για τιμή τη νέα σεζόν πέριξ του 1,20 ευρώ το κιλό.

Μπίκας Αλέξανδος -agrotypos.gr


thessaliatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !