20 Αυγούστου 2021

«Δεν το έχω κάνει εγώ» λέει τώρα ο 14χρονος '
Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο 14χρονος που θεωρείται ύποπτος για τις φωτιές στον Θεολόγο και ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.


Το παιδί, συνοδεία των γονιών του, ανθρώπων του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης (19/8), λίγο μετά τις 12:15.

Ο 14χρονος κατηγορείται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας.

Τα δεδομένα από το προηγούμενο 24ωρο, ωστόσο, έχουν αλλάξει, καθώς οι πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα lamiareport.gr θέλουν στην κατάθεσή του, αλλά και ενώπιον του εισαγγελέα, να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε τακτική ανακρίτρια. Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε να γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

Η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των Αθηνών, συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, εφόσον είναι ανήλικος, και έχοντας πρώτα αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Επίσης, ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, ζήτησε προθεσμία για να υπάρξει χρόνος ώστε να μελετηθεί το κατηγορητήριο και να ετοιμάσουν την απολογία τους. Οπως δήλωσε στο LamiaReport, το απολογητικό υπόμνημα θα κατατεθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (20/8), παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα στις 5 το απόγευμα δεν είχε στα χέρια του τη δικογραφία.

Οι γονείς του μικρού, με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2021.

Αντίθετα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 14χρονο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι πράξεις που του αποδίδονται, εκτός από τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, ενώ ο κρατικός μηχανισμός, -πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες και άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας των ΟΤΑ- βρισκόταν επί 12 ημέρες καθηλωμένος στην περιοχή, στην προσπάθεια προστασίας της από πράξεις εμπρησμού.

lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !