12 Σεπτεμβρίου 2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, υλοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΠΤ Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED)” σε πολίτες του Νομού Πιερίας.
Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας 6 ωρών, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ-AED), σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές, της πλάγιας θέσης ασφαλείας και της αφαίρεσης ξένου σώματος (πνιγμονή). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες με ασφάλεια, σε μία κρίσιμη στιγμή, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Συνολικά εκπαιδεύτηκαν είκοσι ένα (21) πολίτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, από την Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED του Τμήματος κα. Χαλκίδου Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !