11 Σεπτεμβρίου 2023

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Ημαθίας του Γιάννη Μυλόπουλου
Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος βρέθηκε αρχικά στην πόλη της Νάουσας, όπου συναντήθηκε με πολίτες και φίλους της περιφερειακής παράταξης σε κεντρικό καφέ της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αλλά και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τα οποία όμως μένουν ανεκμετάλλευτα από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης μετέβη στην Βέροια και στον πολυχώρο «Ελιάς» όπου και πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μυλόπουλος παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα με σχέδιο για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων εγκατάλειψης της Ημαθίας.

Η ΠΕ Ημαθίας αισθάνεται εγκαταλελειμμένη από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ενώ αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, καθώς έχει καταρρεύσει η παραγωγική δραστηριότητα και συγκεκριμένα ο αγροτικός και βιοτεχνικός τομέας, για αυτό και ένας από τους στόχους του προγράμματος του συνδυασμού είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση. Παράλληλα υπάρχει ένα διαλυμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που δεν προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών.

Με το βλέμμα στραμμένο στις φονικές πλημμύρες σε Θεσσαλία και Μαγνησία ο κ. Μυλόπουλος έγινε αποδέκτης της αγωνίας των πολιτών της Ημαθίας για τους πλημμυρικούς κινδύνους της περιοχής. Επανέλαβε μάλιστα τα τέσσερα ερωτήματα που έχει θέσει στον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τα οποία δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απάντηση.

Ο κ. Μυλόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στον σημερινό περιφερειάρχη, σχολιάζοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία, «από μια περιφέρεια ακμάζουσα και ευημερούσα, πλέον είναι μια περιφέρεια της φτώχειας, της παρακμής, της ανεργίας, της ακρίβειας».

Παράλληλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» διαβεβαίωσε του πολίτες της Ημαθίας ότι η παράταξη του θα είναι παρούσα εκεί που ο κ. Τζιτζικώστας ήταν απών.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι 10 υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Ημαθίας με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι 9 από τους 10 υποψήφιους, καθώς ο φοιτητής Κώστας Ζώγιος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Καρδίτσα ως εθελοντής στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Ημαθίας:

ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΣΟΠΡΑΝΟ)

ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΝΤΣΗ

ΕΛΕΝΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΖΩΓΙΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ)

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

ΙΝΤΖΙΑΔΟΥ

ΣΟΦΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΚΛΕΤΣΙΔΗ

ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΕΝΙΑ)

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ

ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

ΜΙΧΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 

Συνεχίζονται οι περιοδείες

Μετά την Ημαθία ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, θα βρεθεί την Τρίτη (12/9) στην Π.Ε. Χαλκιδικής, την Πέμπτη (14/9) στην Π.Ε. Κιλκίς, την Παρασκευή (15/9) στην Π.Ε. Πέλλας και το Σάββατο (16/9) στην Π.Ε. Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !