11 Σεπτεμβρίου 2023

Κατά 900 κατοίκους μικρότερος ο πρώην Δήμος Αιγινίου- Σημαντική μείωση στον Καταχά


Για εμάς εδώ στο Katerinipress η υπογεννητικότητα και η ερήμωση των χωριών μας είναι μείζον θέμα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν με απλούς αριθμούς 20ετίας να ταρακουνήσουμε τα λιμνάζοντα νερά και να δραστηριοποιήσουμε τους υποψήφιους Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους ν' αναλάβουν δράση. Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα ανα πρωην Δήμο της Πιερίας. Τα νούμερα λένε αλήθειες.....Αν δεν προλάβουμε τώρα το κακό, αύριο θα είναι αργά. Ας δούμε τα στοιχεία για τον πρώην Δήμο Αιγινίου.

Ο Δήμος Αιγινίου ήταν ένας από τους συνολικά 13 Δήμους της Πιερίας. Υπήρξε ο δεύτερος μετά την Κατερίνη δήμος που ιδρύθηκε στην Πιερία. Με την εφαρμογή το σχεδίου Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού του οποίου το Αιγίνιο αποτελεί την έδρα του. Ο πληθυσμός του ήταν 5.264 , σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Η έδρα του Δήμου βρισκόταν στο Αιγίνιο.

Δημοτικά Διαμερίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο δήμο περιλαμβάνονταν:

Δ.δ. Αιγινίου [ 4.548 ]
Δ.δ. Καταχά -- ο Καταχάς [ 716 ]



Πληθυσμός 2021


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 4.369
Δημοτική Κοινότητα Αιγινίου 3.860
Δημοτική Κοινότητα Καταχά 509

Από τα παραπάνω στοιχεία συμπεραίνουμε ότι ο πρώην Δήμος Αιγινίου έχει μια μείωση περίπου 900 κατοίκων την τελευταία 20ετία. 


Η 3η πόλη της Πιερίας, το Αιγίνιο τα τελευταία χρόνια κατα 420 κατοίκους. Από τους 4280 το 2001 , σήμερα έχει 3860.


Σημαντική μείωση υπέστη και ο Καταχάς ο οποίος από τους 716 κατοίκους το 2021 σήμερα έχει μόλις 509.


Δεν ρίχνουμε ευθύνες πουθενά. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αναμένουμε ιδέες, προτάσεις, πράξεις από τους υποψηφίους και αυριανούς Δημάρχους ή συμβούλους τις οποίες φυσικά και θα δημοσιεύσουμε στο Katerinipress.


Ρεπορτάζ-Επιμέλεια
Χάρης Μπαζάκος

Πηγή Στατιστικών Στοιχείων https://el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !