2 Αυγούστου 2023

Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης συνέδραμαν στην φωτιά της Ρόδου !




Με απόφαση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών με διασωστικό όχημα του
Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, αναχώρησε για το νησί της Ρόδου, ώστε να ενισχύσει το τεράστιο εθελοντικό έργο που επιτελούσαν επί ημέρες όλα τα Σώματα του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου.
Από την πρώτη στιγμή της άφιξης στο νησί της Ρόδου, οι Εθελοντές μας ρίχτηκαν στη μάχη, προσφέροντας σε διάφορες θέσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΤ Ρόδου. Τμήμα του κλιμακίου στελέχωσε πεζοπόρο τμήμα σε συνεργασία με Εθελοντές Σαμαρείτες των ΠΤ Ρόδου, Κιλκίς και Πάτρας, ενισχύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές της Ιεράς Μονής Θάρρι και Βάτι και προσφέροντας ταυτόχρονα Πρώτες Βοήθειες σε πυροσβέστες και εθελοντές επί τόπου του πύρινου μετώπου.
Παράλληλα οι Εθελοντές μας ενίσχυσαν τους υγειονομικούς σταθμούς του ΠΤ Ε.Ε.Σ. Ρόδου στις περιοχές Γενναδίου και Βάτι, προσφέροντας είτε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους πυροσβέστες που αντιμετώπιζαν κυρίως φουσκάλες στα πόδια, ελαφρά εγκαύματα, δύσπνοιες και δακρύρροιες από τη συνεχή μάχη με τις φλόγες είτε προσφέροντας τρόφιμα, ισοτονικά ροφήματα και νερά.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Κατερίνης επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους ακούραστους Εθελοντές όλων των Σωμάτων του Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτέλεσαν όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες και να τους ευχαριστήσει από καρδιάς για την εξαιρετική φιλοξενία που προσέφεραν στους Εθελοντές μας.
Συγκίνηση, θαυμασμός και σεβασμός. Τιμή μας που επιχειρήσαμε χέρι με χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !