18 Αυγούστου 2023

Θεσσαλονίκη: Ζούσαν σε διαμέρισμα 50 τ.μ. με 27 κουνέλια !
Μια απίστευτη καταγγελία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σε διαμέρισμα εμβαδού 50-60 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη ζευγάρι διατηρούσε 27 κουνέλια σε τραγικές συνθήκες από άποψη υγιεινής.


Τα κουνέλια διασώθηκαν από εθελοντές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων) που ενημερώθηκαν από συγγενή του φερόμενου ιδιοκτήτη των ζώων, ο οποίος ανησύχησε λόγω των ελεεινών συνθηκών διαβίωσης ζώων και ανθρώπων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Στέλιος Γερονυμάκης, εθελοντής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ εξήγησαν πως χρειάστηκαν 5 άτομα με απόχες για να πιάσουν τα κουνέλια, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή φιλοξενούμενα στον ζωολογικό κήπο, με τη φροντίδα της κτηνιατρικής υπηρεσίας και δίνονται σε ενδιαφερόμενους φιλόζωους.«Ειδοποιηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο των ιδιοκτητών και η κατάσταση ξέφυγε και καταλήξαμε να έχουμε 27 κουνέλια σε ένα διαμέρισμα 50-60 τετραγωνικών. Ήμασταν πέντε άτομα για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε είχε ξεφύγει στο όριο της φιλοζωίας».

Ο Στέλιος Γερονυμάκης έκανε λόγο για συνηθισμένη περίπτωση. «Αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι έγινε... 27 κουνέλια!» είπε και τόνισε ότι, αν κάποιος θέλει να αποκτήσει ζευγάρι από κουνέλια, θα πρέπει οπωσδήποτε να δεσμευτεί ότι θα τα στειρώσει.
https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !