27 Αυγούστου 2023

20χρονος εμπρηστής: «Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες»
Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας 20χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Καρύστου.


«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες» είπε στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ο νεαρός δικάστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.

Στα Ψαχνά Ευβοίας συνελήφθη ένας 18χρονος με νοητική υστέρηση, καθώς κάμερα τον κατέγραψε να βάζει φωτιά σε θάμνο σε δασική έκταση.


Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια πραγματοποιήθηκαν στην Κω και την Καλαμάτα.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν ακόμα επτά συλλήψεις για εμπρησμό, οι πέντε από πρόθεση και άλλες δύο από αμέλεια.

Πρώην δικηγόρος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, για επτά πυρκαγιές που φέρεται να έβαλε στην περιοχή του Αυλώνα το πρωί της Πέμπτη. Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση και πήρε πρθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Στη Χαλκίδα συνελήφθη 52χρονος για εμπρησμό στην περιοχή Δοκός. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη δράση του και οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του τη Δευτέρα, οπτικοακουστικό αξιοποιώντας το υλικό.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, ένας 70χρονος άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Λάρισας. Κάμερες σπιτιού τον κατέγραψαν να τοποθετεί εμπρηστικό μηχανισμό σε έκταση με ξηρά χόρτα, δίπλα από το σπίτι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την 1η Μαΐου έχουν συλληφθεί 119 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση.

https://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !