25 Απριλίου 2023

Τιμήθηκε η μνήμη του Λοχία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Δημήτριου Ίτσιου
Με μία σεμνή μα καθ’ όλα λαμπρή τελετή, τιμήθηκε η μνήμη του Λοχία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Δημήτριου Ίτσιου την Κυριακή 23 Απριλίου στο τόπο καταγωγή του, τα Άνω Πορόϊα Σερρών.


Η αντρειοσύνη και η αυτοθυσία που επέδειξε με τους συμπολεμιστές στο πολυβολείο Π8 της Ομορφοπλαγιάς, εξολοθρεύοντας πάνω από 250 Ναζί στην Οροσειρά Μπέλες τον κατέταξαν στο πάνθεο των Ελλήνων Ηρώων. Κάτι που είναι αδύνατον να λησμονηθεί από την σύγχρονη Τοπική Κοινωνία.

Οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες ευνόησαν τη μεγάλη προσέλευση κόσμου, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με την Τ.Κ Άνω Ποροΐων και τον ομώνυμο Πολιτιστικό Σύλλογο.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης παρευρέθηκε στην τελετή συνοδευόμενος από τον οικοδεσπότη Πρόεδρο της Τ.Κ Άνω Ποροΐων Νίκο Πετρακόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ενώ την Βουλή των Ελλήνων την αντιπροσώπευσαν οι Βουλετές Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κώστας Μπούμπας.

Τις Ένοπλές Δυνάμεις εκπροσώπησαν ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής ΤΕΘ Σιδηροκάστρου Αντισυνταγματάρχης (Ανχης) Λαλαγκός Συμεών.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Σιντικής Ιωάννης Τορουνίδης και Αντώνης Ζλατίντσης, όπως επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Όλγα Φυταγκουρίδου, Ιωσήφ Παναγιωτίδης, Λεωνίδας Νικολάου και Παναγιώτης Κοσμίδης.

Συγκινητική η στιγμή που ο γιος του ήρωα Ίτσιου κατέθεσε στεφάνι με τον εγγονό του κρατώντας την τιμημένη παράδοση.

Η Φιλαρμονική των Άνω Ποροΐων έδωσε τον δικό της μοναδικό τόνο της παρελάσεως και το πλήθος που γέμισε την πλατεία του ιστορικού οικισμού και ευχαριστήθηκε την παρέλαση που ακολούθησε.

serrespost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !