20 Απριλίου 2023

Πιερία: Επιχείρηση έριχνε επικίνδυνα υγρά απόβλητα στον Θερμαϊκό




Με ανεπαρκώς επεξεργασμένα υγρά αποβλήτά και ζωικά υποπροϊόντα γέμιζε μια επιχείρηση στην Πιερία ένα ρέμα που καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Η επιχείρηση στην Πιερία κρίθηκε ένοχη από επιθεωρητές περιβάλλοντος και αστυνομικούς, με συνέπεια να σχηματιστεί δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος του 59χρονου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αυτής, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Κατά τη δειγματοληψία υγρών αποβλήτων από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης σε όμορο ρέμα προέκυψαν -σύμφωνα με ανακοίνωση- τα εξής: η εταιρεία προέβη κατά τη διετία 2020/21 σε διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων (χωρίς χλωρίωση/απολύμανση) υγρών αποβλήτων, σε ανεξέλεγκτη διάθεση άνω των 4.000 τόνων ζωικών υποπροϊόντων (κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ) και άνω των 125 τόνων ιλύος (κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ).

«Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων ήταν η συνεχόμενη πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, δηλαδή η πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής, στην υγεία των κατοίκων, στους ζωντανούς οργανισμούς και στο οικοσύστημα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.




newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. Εφόσον η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα, δεν θα έπρεπε να μάθουμε και το όνομα της επιχείρησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !