16 Μαρτίου 2023

«Προσπαθούν να μας βουλώσουν το στόμα με χρήμα, είναι δολοφονία!»






Τις σκέψεις όλων των Ελλήνων μέσα σε μόλις λίγες προτάσεις κατάφερε να εκφράσει η αδελφή της 22χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Η Χριστίνα, που μόλις πριν από δύο μήνες έφερε στον κόσμο το μωράκι της, φανερά συντετριμμένη, έκανε σαφές πως τα χρήματα δεν θα φέρουν πίσω την αδελφή της, ενώ εξήγησε πως μοναδική επιθυμία της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την ανείπωτη τραγωδία.

«Το μωρό μου είναι δύο μηνών. Δυστυχώς θρηνούμε ακόμη για την Ιφιγένεια και δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε. Ως οικογένεια αυτό που ζητάμε είναι να τιμωρηθούν όλοι για να δικαιωθεί η ψυχή της Ιφιγένειας, να ηρεμήσει… Το κενό της δεν το καλύπτει τίποτα δυστυχώς… Θα τη θυμόμαστε…Να τιμωρηθούν όλοι, πολιτικοί, υπουργοί, προϊστάμενοι, όλοι!» είπε με τρεμάμενη φωνή η κοπέλα και συνέχισε:

«Η Ιφιγένεια ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών. Είχαμε έναν χρόνο διαφορά. Έχω ακόμα έναν αδελφό. Για το δυστύχημα μάθαμε από τον αδελφό του συντρόφου της Ιφιγένειας μία ώρα μετά. Μας είπε ότι το τρένο που βρίσκονταν η Ιφιγένεια και ο σύντροφός της εκτροχιάστηκε, ότι έμαθε τα νέα για τον αδελφό του, αλλά για την Ιφιγένεια δεν ήξερε και την ψάχνουν».
«Θα δώσουμε στην κόρη μου το όνομα της Ιφιγένειας»

Το επόμενο πρωί οι γονείς της Ιφιγένειας βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος. Τελικά, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία ενημερώθηκαν για τον θάνατό της, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους, για ναα τους στηρίξει ψυχολογικά. «Η ζωή μας δεν έχει αλλάξει, πονάει πάρα πάρα πολύ. Το μόνο που μας δίνει χαμόγελο πλέον είναι η μπέμπα, θα της δώσουμε το όνομα της Ιφιγένειας» τόνισε, ενώ στην συνέχεια, οργισμένη με τα όσα παρέχει η κυβέρνηση στους συγγενείς των θυμάτων ξέσπασε λέγοντας:

«Τα χρήματα που θα δοθούν ως αποζημίωση δεν φέρνουν πίσω την Ιφιγένεια. Δεν καλύπτουν το κενό. Δημόσιο, παροχές, συντάξεις, διορισμοί, όλα αυτά…φέρνουν την Ιφιγένεια πίσω; Όχι. Η μητέρα μου είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό που προσπαθούν τώρα είναι να μας βουλώσουν τα στόματα με χρήματα και παροχές. Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο!».

Τέλος, η Χριστίνα σε ερώτηση για το τι θυμάται από την αδερφή της απάντησε: «Θυμάμαι το χαμόγελό της. Ξυπνούσε κάθε πρωί και μου έλεγε ”είναι μία πολύ ωραία μέρα”. Την μικρή την συνάντησε μόνο μία εβδομάδα. Εγώ τι θα απαντήσω αύριο-μεθαύριο στο παιδί μου όταν με ρωτήσει για την δολοφονία; Ως πότε θα μας σκοτώνουν; Ως πότε θα μας προσβάλλουν; Γιατί αυτό που κάνουν τώρα προσβολή είναι»




newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !