8 Μαρτίου 2023

2ο Γυμνάσιο Κατερίνης "Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός μαθητή"

 


Παρακαλώ προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων αλλά και ίσης μεταχείρισης όπως δημοσιεύσετε το παρακάτω κείμενο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τοπικό μπλογκ φιλοξενεί ισχυρισμό μαθητή του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης που φέρεται να καταγγέλλει ξυλοδαρμό από καθηγητές του σχολείου μας.




Πρόκειται για ένα ανώνυμο και κυρίως παντελώς ψευδές δημοσίευμα το οποίο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά αλλοιώνει τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν το πρωί της 8ης Μαρτίου 2023, εντός του σχολείου και σε βάρος της διεύθυνσης και των παρόντων καθηγητών.




Παρά το γεγονός ότι προσπαθούμε να προλαμβάνουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά και να λύνουμε τα όποια προβλήματα δημιουργούνται εντός της σχολικής μας κοινότητας, άμεσα και πάντα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στα αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μαθητής του σχολείου μας.




Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ομάδα μαθητών αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ενώ οι καθηγητές των πρώτων ωρών είχαν ήδη προσέλθει στο σχολικό συγκρότημα από ανοικτή πόρτα του αύλειου χώρου. Στο πρώτο κουδούνι και μετά την προσευχή η κυρία διευθύντρια από κοινού με συνάδελφο εκπαιδευτικό ξεκίνησαν να ενημερώνουν για το πώς θα λειτουργήσει το σχολείο-λόγω και της κατάληψης-ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να συζητήσουν με τα παιδιά για τις συμβολικές δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτύξουν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών . Εκείνη τη στιγμή και ενώ οι δύο καθηγήτριες βρίσκονταν στο μικρόφωνο, μαθητής κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, έσπρωξε τη διευθύντρια με δύναμη και άρπαξε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί αυτός στους συμμαθητές του. Τότε ήταν που παρενέβησαν καθηγητές που βρίσκονταν δίπλα στην διευθύντρια, προκειμένου να την προφυλάξουν από τη βίαιη συμπεριφορά του μαθητή ο οποίος-ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ -νωρίτερα, απευθυνόμενος στον υποδιευθυντή του σχολείου, την ώρα που αυτός προσερχόταν στο σχολείο, τον αποκαλούσε “δολοφόνο”. Οι καθηγητές απώθησαν το μαθητή για να προστατεύσουν τη διευθύντρια.

Σε δεύτερο χρόνο, ο ίδιος μαθητής εισέβαλε στο γραφείο της διεύθυνσης και πάλι κινούμενος απειλητικά προς της διευθύντρια η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τηλέφωνο. Για μία ακόμη φορά οι παρόντες καθηγητές, ευρισκόμενοι σε άμυνα, προσπάθησαν να απομακρύνουν το μαθητή που ήταν εκτός εαυτού.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθητές άλλου σχολείου, εκμεταλλευόμενοι την κατάληψη των παιδιών, μπήκαν στο 2ο Γυμνάσιο και προσπάθησαν να κλειδώσουν τους καθηγητές μέσα στα γραφεία, τοποθετώντας κάδο και αλυσίδα στην πόρτα των γραφείων. Την τελευταία στιγμή το γεγονός απετράπη από την άμεση επέμβαση του γυμναστή του σχολείου.

Ουδέποτε υπήρξε ξυλοδαρμός μαθητή και αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν όλοι οι καθηγητές που προσήλθαν σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο και βρίσκονταν μπροστά στα γεγονότα, όπως και τα ίδια τα παιδιά που ήταν μέσα στο σχολείο.

Αντιθέτως, όσοι ήταν εκεί είδαν και άκουσαν κροτίδα που έσκασε πάνω στο πόδι καθηγητή απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα.




Και κάτι τελευταίο: Άμεσα κλήθηκαν οι γονείς του μαθητή οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη συμπεριφορά του παιδιού τους, έγινε εκτενής συζήτηση μαζί τους και με την παρουσία του ίδιου του παιδιού και μάλιστα αναγνώρισαν ότι η συμπεριφορά του ήταν εσφαλμένη. Παρά τη σύγχυση των στιγμών και την ταραχή της διευθύντριας του σχολείου η οποία μάλιστα βρέθηκε στα πρόθυρα λιποθυμίας (ανέβασε πίεση και μεταφέρθηκε στο γιατρό), θεωρήσαμε ότι το γεγονός έληξε. Με λύπη μας, ωστόσο, λίγες ώρες μετά, εμφανίστηκε αυτό το ανώνυμο και ανυπόστατο δημοσίευμα το οποίο δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο.




Εκ της Διεύθυνσης του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης

1 σχόλιο:

  1. Εφόσον δεν τιμωρήθηκε ο μαθητής, σημαίνει ότι δεν πήρε το μάθημα του! Οπότε και έγραψε στο site. Καλώς δεν τιμωρήθηκε! Ποτέ δεν είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !