8 Μαρτίου 2023

Στο νοσοκομείο καθηγητής του Γυμνασίου Περίστασης μετα από χειροδικία






Ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών του Ημερήσιου Γυμνασίου Περίστασης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην πρωτοφανή λεκτική και σωματική επίθεση, την οποία δέχθηκε από οικογένεια μαθητή μας Συνάδελφος Εκπαιδευτικός, Διδάσκων στο Σχολείο εντός του σχολικού χώρου, κατά την διάρκεια της λειτουργίας του ωρολογίου προγράμματος και με αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες ανήλικους μαθητές και μαθήτριες.

Η οικογένεια του μαθητή μας, εισβάλλοντας στον σχολικό χώρο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αποδίδοντας στον Συνάδελφο ενέργειες και πράξεις ψευδείς, καταλογίζοντάς του ευθύνες ανύπαρκτες και ανυπόστατες, επιτέθηκε στον Εκπαιδευτικό κατ’ αρχάς λεκτικά, εκστομίζοντας εναντίον του ύβρεις και χυδαιότητες. Συνέχισε την εναντίον του επίθεση προπηλακίζοντάς τον, απειλώντας τον με πράξεις αντεκδίκησης και ολοκλήρωσε το «έργο» της με κατ΄ επανάληψη σε βάρος του Συναδέλφου χειροδικία, γεγονός το οποίο οδήγησε τον Εκπαιδευτικό στο Γ.Ν. Κατερίνης.

Ως εκ τούτου, διά του παρόντος σύσσωμος και ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Περίστασης:

1. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στηρίζουμε ολόψυχα τον Εκπαιδευτικό του Σχολείου μας, που, ενώ έπραξε το καθήκον του, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με λεκτική και σωματική βία, εκφρασμένη από γονέα μαθητή του, με κίνδυνο μάλιστα της ασφάλειας και σωματικής του ακεραιότητας.

2. Επαινούμε τον Συνάδελφό μας, για την υποδειγματική, αξιοθαύμαστη, εκ μέρους του στάση και ψυχραιμία μπροστά στην βία του γονέα, στάση η οποία και έμπρακτα απέδειξε το εκπαιδευτικό του ήθος και την συναίσθηση – από πλευράς του – της σοβαρότητας και σπουδαιότητας του λειτουργήματος που ασκεί.

3. Καταδικάζουμε – ομόφωνα – κάθε μορφή βίας, παντού όπου αυτή εκφράζεται και παρατηρείται, πολύ περισσότερο δε εντός των χώρων, όπου διδάσκονται και υπηρετούνται οι αξίες του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας και όπου παρέχεται απλόχερα το Αγαθό της Παιδείας, όπως το Σχολείο.


4. Καταγγέλλουμε την απουσία του στοιχειώδους σεβασμού προς το Σχολείο και τους Εκπαιδευτικούς Λειτουργούς του εκ μέρους του γονέα, ο οποίος με την αήθη και βίαιη συμπεριφορά του διατάραξε την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας αδιαφορώντας πλήρως όχι μόνο για την παρουσία των ανήλικων μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες των ύβρεων και των χυδαιοτήτων τις οποίες εξαπέλυε, αλλά ακόμη και για τον ψυχισμό του ίδιου του παιδιού του, ενώπιον του οποίου διαδραματίστηκαν τα συμβάντα.

5. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός της λεκτικής και σωματικής επίθεσης εναντίον του Συναδέλφου μας, παράλληλα όμως διατυπώνουμε και την ΕΥΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ μπροστά σε πράξεις, οι οποίες απειλούν την σωματική μας ακεραιότητα και την ψυχική μας γαλήνη.

6. Ζητούμε – ως Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί οι οποίοι προσφέρουμε καθημερινά και αγόγγυστα το πολύτιμο Αγαθό της Μόρφωσης και μεταλαμπαδεύουμε τις Αξίες του Πολιτισμού στα νιάτα της Πατρίδας μας – την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας και των φορέων της στο ΕΡΓΟ ΜΑΣ, καθώς και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ σε κάθε είδους φαινόμενα βίας και παρεμπόδισης της απρόσκοπτης διεξαγωγής του λειτουργήματός μας.

7. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κοινωνία πρέπει να βλέπει το Σχολείο και τους Εκπαιδευτικούς ως συμπαραστάτες στο έργο των γονέων και όχι ως αντιπάλους. Η απαξίωση των Εκπαιδευτικών λειτουργών και του έργου τους οδηγεί στην βία και την ανομία.

8. Τέλος, ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ότι οι Εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΕΘΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα με την με αρ. 55 Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Περίστασης της 1ης Μαρτίου 2023.

2 σχόλια:

  1. Κάτι πρέπει να γίνει να μην μαζεύει παιδιά από καληθεα και παραλια και όσα παιδιά παιδιά είναι αναρχικά δρόμο που θα στείλουμε τα παιδιά μας μέσα στην χαβούζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δασκαλοι που διδασκετε και νομο δεν κρατατε. Γραφτηκαν ενα σωρο ανουσιες αναφορες σε γεγονοτα τα οποια εμεις ως αναγνωστες αγνοουμε (και υποθετω οτι δεν θα μας ενδιεφερε κιολας), για να αποδειξει ο συντακτης οτι ειναι καλος μεν στην εκθεση ιδεων, πλην ασχετον με την ρηση, ουκ εν τω πολλω το ευ. Δυο κουβεντες για τον λογο (ακριβως) του καυγα, ποιοι ηταν οι νταηδες να τους ξερουμε κι εμεις να παιρνουμε τα μετρα και ποιος ο αδικοκαταχεριασμενος, δεν περισεψε μελανι να μας πει. Να γιατι οι παλαιοτεροι λεγανε το γνωστο, ουδεις μωροτερος των ιατρων ,,,, κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !