8 Μαρτίου 2023

"΄Εφυγε"από τη ζωή ο γιατρός Δημήτρης Μούρνος




Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Μούρνου. Ο γιατρός έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 79 χρονών, σκορπώντας θλίψη στην πολιτική ζωή του τόπου και βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα του πρόσωπα. Για πολλά χρόνια, είχε ασχοληθεί, τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και με την κεντρική πολιτική σκηνή.


Είχε διατελέσει πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας επί θητείας του Ανδρέα Βλαζάκη, ενώ είχε κατέβει δύο φορές ως υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009. Υπηρέτησε από την θέση του διευθυντή Καρδιολογίας στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας.


Λίγα λόγια για τον αείμνηστο γιατρό:


Ο Δημήτρης Μούρνος γεννήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Είχε δύο κόρες. Ήταν πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με ειδικεύσεις στην Παθολογία και την Καρδιολογία


Επαγγελματική δραστηριότητα


Εργάστηκε ως καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Παναγία Θεσσαλονίκης και στο ΙΚΑ Βέροιας. Διετέλεσε Διευθυντής Καρδιολογίας στα Νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας. Από τις θέσεις αυτές προσέφερε σημαντικό έργο στην οργάνωση, αναβάθμιση και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας.

Συμμετείχε σε διοικητικά και επιστημονικά όργανα των νοσοκομείων. Ήταν μέλος διάφορων ιατρικών εταιριών και συγγραφέας επιστημονικών εργασιών και άρθρων. Ασχολήθηκε ενεργά με τον ιατρικό συνδικαλισμό ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και ως εκπρόσωπός του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.


Πολιτική δραστηριότητα


Ο Δημήτρης Μούρνος υπηρέτησε αδιάλειπτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1983. Κατ’ επανάληψη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με καθημερινή δράση στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.


Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος και ανεδείχθη ο πρώτος Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας, από όπου και εργάστηκε για τα πρώτα βήματα και τη στερέωση του θεσμού της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου την τετραετία 1999-2002, επανεξελέγη για την περίοδο 2007-2010 και ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης.


Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επεξεργάσθηκε και εισηγήθηκε διάφορα θέματα, κυρίως στον τομέα της Υγείας και του Πολιτισμού, αλλά και για γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης.


Στις εκλογές του 2007 και 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ημαθίας και αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών.


Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. Εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος.


Στα 3,5 χρόνια θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου αναδείχθηκε ως ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη του με συχνές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις για σημαντικά θέματα της περιφέρειας και της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.


veriotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !