24 Μαρτίου 2023

12χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού
Από έναν φορτιστή κινητού ένα αγοράκι 12 ετών βρέθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα από ηλεκτροπληξία.


Το παιδάκι, μαθητής έκτης δημοτικού από τη Μεσαρά Κρήτης, μόλις είχε σχολάσει από το σχολείο. Επέστρεψε σπίτι του και πήγε να βάλει το κινητό του στη φόρτιση. Ο πατέρας του, μιλώντας στο Mega, εξηγεί τι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά.

«Είχαμε βάλει ένα πολύμπριζο γιατί έχουμε φορτιστή του τάμπλετ, είχαμε τον υπολογιστή. Είχε πάει να βάλει λοιπόν τον φορτιστή του κινητού, εκείνη την στιγμή έγινε μάλλον υπερφόρτωση, μάλλον το πολύμπριζο δεν ήταν πολύ καλό, ο φορτιστής δεν ήταν πολύ καλός, δεν ξέρω».
Το αγοράκι δεν έκανε τίποτα ασυνήθιστο που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, πόσω μάλλον ηλεκτροπληξία. Μόλις έβαλε τον φορτιστή του κινητού στο πολύμπριζο, το ρεύμα διαπέρασε το σώμα του.

«Τον τράβηξε το ρεύμα, όταν σε πιάνει το ρεύμα σε κρατάει, δε σε αφήνει, με το ένα χέρι και με το άλλο προσπάθησε να βγάλει το άλλο χέρι και τότε λοιπόν το κύκλωμα πέρασε από το ένα χέρι και έφυγε από το άλλο. Ο γενικός δεν έπεσε, δυστυχώς. Αν είχε πέσει ο γενικός από την πρώτη στιγμή, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά».
«Ήταν ψύχραιμος»

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι οι γονείς του δεν είχαν επιστρέψει ακόμα στο σπίτι, ο 12χρονος κράτησε την ψυχραιμία του. Το ένα του χέρι ήταν ανήμπορο να αντιδράσει όσο ήταν εγκλωβισμένο στο ρεύμα. Με το άλλο χέρι κατάφερε να το απομακρύνει και έτσι, λειτούργησε ως αγωγός και απελευθερώθηκε.

«Μετά πήρε μόνος του το ασθενοφόρο και ήρθε. Η γυναίκα μου ήταν δίπλα, είχε σχολάσει το παιδί και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ντυθήκαμε και πήγαμε. Ψύχραιμος ήταν μπορώ να πω, ψύχραιμος, πολύ καλά αισθανόταν, δεν πόνεσε από ό,τι μου έλεγε. Τώρα είναι λίγο τα εγκαύματα που επουλώνονται σιγά-σιγά και αρχίζουν να τον πονάνε».

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύτηκε για δύο μέρες με εγκαύματα στα δάχτυλα.

«Όλα πήγανε καλά ευτυχώς. Έχει μερικά ψιλο-εγκαύματα στα δάχτυλα. Τίποτα, να μη συμβεί σε κανέναν. Πήραμε ηλεκτρολόγο για να έρθει να δει οτιδήποτε χρειαστεί και μου είπε ότι αυτό που έγινε ήταν συνδυασμός αποτελεσμάτων. Δηλαδή πρέπει να συμβούν μερικά πράγματα ταυτοχρόνως για να γίνει αυτό που έγινε. Μερικά πράγματα τα βλέπουμε πολύ απλά και κρύβουν κινδύνους».

Το 12χρονο αγοράκι γύρισε σπίτι του μετά από τη μεγάλη λαχτάρα που πήραν οι γονείς του.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !