24 Μαρτίου 2023

Πυροβόλησε καταλάθος την 10χρονη αδερφή του




Στο χειρουργείο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας νοσηλεύεται η 10χρονη που τραυματίστηκε στο μοιριαίο οστό όταν ο 14χρονος αδελφός της την πυροβόλισε με το κυνηγετικό όπλο του παππού τους στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην Αμαλιάδα.


Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της Παρασκευής έξω από το σπίτι των παιδιών. Στο κάτω πάτωμα μένουν ο παππούς και η γιαγιά τους και από πάνω, τα παιδιά με τους γονείς τους.

«Σήμερα δεν είχαν σχολείο, είχαν γιορτή αλλά δεν ήθελαν να πάνε και ήρθαν κάτω 07.30 η ώρα. ‘ Γιαγιά θα πας κάτω για ψώνια, να έρθω και εγώ’ μου είπαν, και είπα ‘όχι δεν παίρνω κανέναν’», λέει η γιαγιά των παιδιών μιλώντας στο Mega.

Τα δύο αδέρφια βγήκαν στον δρόμο για να παίξουν και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η κυνηγετική καραμπίνα του παππού τους βρέθηκε στα χέρια του 14χρονου. Ο ανήλικος άρχισε να περιεργάζεται την καραμπίνα και αυτη κάποια στιγμή εκπυρσοκρότησε, με τον πυροβολισμό να ξεσηκώνει όλη την περιοχή.


«10 πόντους παραπάνω μπορεί το παιδί να είχε χαθεί»


Ευτυχώς ο 14χρονος, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν είχε τη δύναμη να τη σηκώσει γιατί αν είχε συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό η 10χρονη αδερφή του, να μην είχε τραυματιστεί μόνο στο πόδι.

«10 πόντους παραπάνω μπορεί το παιδί να είχε χαθεί. ?Το μόνο καλό είναι ότι δεν το χάσαμε το παιδί», λέει ο θείος των παιδιών.

Μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου, η 10χρονη σωριάζεται αιμόφυρτη στον δρόμο και ο αδερφός της, φωνάζει σοκαρισμένος για βοήθεια.

«Και έβλεπα τον γαμπρό μου να χτυπιέται, ‘τι έγινε’ λέω ‘Χρήστο’. Έρχεται ο Παναγιώτης με αίμα στο μπλουζάκι του, ‘ τι έκανες’ του λέω».

«Άκουσα ένα μπαμ και μετά από λίγο άκουσα φωνές ‘βοήθεια’ και βλέπω τον 14χρονο να φέρνει το κοριτσάκι στην αγκαλιά του προς εμένα. ‘Τι έγινε’ λέω, ‘δεν ξέρω’ μου είπε, κάλεσα αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ήρθαν κατευθείαν» είπε ένας γείτονας.

Όπως λέει ο ίδιος, «το τραύμα ήταν στο γόνατο, είχε ανοίξει πολύ, αιμορραγούσε».

H γιαγιά των παιδιών σημειώνει ότι το σπίτι το πρωί ήταν κλειδωμένο καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έλειπαν. Θεωρεί πολύ πιθανό ο ανήλικος εγγονός τους, να είχε πάρει το όπλο που ήταν κρυμμένο κάτω από στρώμα από την προηγούμενη ημέρα και να το είχε κρύψει εκτός σπιτιού, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Συνελήφθη ο παππούς

Η 10χρονη έκανε χειρουργική επέμβαση στην Πάτρα για την αποκατάσταση συντριπτικού κατάγματος μηριαίου οστού. Το όπλο που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή της κατασχέθηκε, ενώ ο παππούς της, που το κατείχε νόμιμα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Το χειρουργείο της 10χρονης πήγε καλά και η ίδια πλέον αναρρώνει, με τον αδερφό, τους γονείς και τους παππούδες της να έχουν συνειδητοποιήσει τα όσα έγιναν και να παραμένουν σοκαρισμένοι.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !