10 Φεβρουαρίου 2023

Άσκηση σεισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας




Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού στην περιοχή μας, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε άσκηση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Είχε προηγηθεί η κατάρτιση του σχεδίου αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου και καθορισμού αρμοδιοτήτων (ομάδες πυρασαφάλειας, Πρώτων βοηθειών, αγγελιοφόρος, κλπ), ενώ τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό, σύμφωνα με το κεντρικό σύνθημα: Μένω στη θέση μου, Σκύβω, Καλύπτομαι, Κρατιέμαι.

Μετά τον προκαθορισμένο χαρακτηριστικό ήχο του κουδουνιού που προειδοποιούσε για την εμφάνιση του σεισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους εκκένωσαν το σχολικό κτήριο και συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο χώρο ασφάλειας, που ήταν ο ανοικτός χώρος του σχολικού γηπέδου.

Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας, αποσκοπώντας στην εξάλειψη τυχόν αστοχιών και στη βελτίωση εφαρμογής του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !