7 Φεβρουαρίου 2023

Συνένωση δυνάμεων για τον χαρακτηρισμό της Πιερίας ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού




Μπήκαν οι πρώτες βάσεις για τον χαρακτηρισμό της Πιερίας ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Προέδρου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος και η Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κα Μαρία Αβραμίδου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν ουσιαστικές απόψεις από όλους τους συμμετέχοντες, με γνώμονα τη διαμόρφωση και την προώθηση ενός ενιαίου Πιερικού Τουριστικού προϊόντος, με πνεύμα συναντίληψης και συνέργειας.

Παράλληλα τονίστηκαν τα βασικά οφέλη από τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, όπως η πρόσβαση σε εξειδικευμένα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την τουριστική ανάπτυξη, η αναγνωρισιμότητα του Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού και η δυνατότητα αξιοποίησής του, ως εργαλείο μάρκετινγκ, η δυνατότητα υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.ά.





Προλογίζοντας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά «Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Π.Ο.Τ.Α.Π. αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος ανέφερε: «Θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θεσμικούς και μη, που εμπλέκονται με τον τουρισμό. Στόχος μας η εξωστρέφεια και περαιτέρω ανάδειξη - ανάπτυξη του τόπου μας. Οι πρωτοβουλίες στρατηγικής ανάδειξης της Κατερίνης, της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής προάγουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη μοναδικότητα της περιοχής μας».

Η Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κα Μαρία Αβραμίδου, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στην Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Τσιτλακίδη για την αγαστή συνεργασία, ανέφερε: «Στην Πιερία ο τουρισμός αποτελεί τον βασικότερο άξονα ανάπτυξής της, αφού η οικονομία μας επηρεάζεται άμεσα από τις διακυμάνσεις του τουρισμού. Αυτό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη η Πιερία να αναδείξει το Πρότυπο του Βιώσιμου Τουρισμού το οποίο συμβάλλει θετικά τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον, την κοινωνία, τον πολιτισμό. Η κοινή αυτή προσπάθεια της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΠΟΤΑΠ μας αποδεικνύει περίτρανα ότι με τη στενή συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε προς μια κατεύθυνση που θα διασφαλίζει την προβολή και την ανάδειξη της Πιερίας».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε : «Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας από τη σημερινή πραγματοποιηθείσα σύσκεψη και την αισιοδοξία μας ότι με την συμμετοχή και βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα δημιουργηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό της Πιερίας ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και την μετεξέλιξη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ως Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !