24 Ιανουαρίου 2023

Brosdogs Εκπαίδευση σκύλων Θωμάς Αναστασιάδης στη Γανόχωρα




Είμαστε από τις λίγες σχολές, που έχουμε την τεχνογνωσία της Θετικής Εκπαίδευσης αλλά και της συνδυαστικής διαδικασίας εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί η φιλοσοφία της K9 Doorways. Το μίγμα αυτό των 2 σχολών, δίνει το πλεονέκτημα στον εκπαιδευτή της σχολής Θωμά Αναστασιάδη, να χρησιμοποιεί στοιχεία και των 2 τεχνικών, στοχεύοντας στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εκπαίδευση του σκύλου γίνεται ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ με την παρουσία αλλά και τη συμμετοχή του χειριστή - ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιώντας θετική υποκίνηση χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ σκύλου και χειριστή. Τα προγράμματα μας, αφορούν μόνο όσους διαθέτουν τον χρόνο και την επιθυμία να ασχοληθούν με την εκπαίδευση του σκύλου τους. Θεωρούμε ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να εκπαιδεύσει τον σκύλο του με την συμμετοχή, τις υποδείξεις και την εποπτεία του εκπαιδευτή.
ΔΕΝ φιλοξενούμε σκύλους για να τους πάρει κάποιος ιδιοκτήτης ‘’έτοιμους’’ γιατί πολύ απλά , δεν πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που έχει αποτέλεσμα και κυρίως διάρκεια.

Στην δική μας φιλοσοφία εκπαίδευσης, τα στάδια για να μάθει ο σκύλος οποιαδήποτε συμπεριφορά – εντολή, είναι 3. Υπάρχει το στάδιο της ΜΑΘΗΣΗΣ κατά το οποίο δείχνουμε το σκύλο τι θέλουμε να κάνει και συνδέουμε την συμπεριφορά με λεκτικά παραγγέλματα. Στη συνέχεια υπάρχει το στάδιο της ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ κατά το οποίο μαθαίνουμε το σκυλί ότι αυτά που του ζητάμε να κάνει δεν είναι προαιρετικά. Τέλος υπάρχει το στάδιο της ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ κατά το οποίο ο σκύλος μαθαίνει να εκτελεί τις συμπεριφορές που έχει μάθει, σε διαφορετικά μέρη , παρουσία άλλων ζώων και ανθρώπων και σε διαφορετικές συνθήκες.
Όλα τα Προβλήματα Συμπεριφοράς (υπερβολικό γαύγισμα, επιθετικότητα, φοβίες κτλ) τα αντιμετωπίζουμε με την μεθοδολογία της Θετικής Εκπαίδευσης γιατί εκ’ του αποτελέσματος έχουμε δει ότι μπορεί να είναι πιο αργά τα βήματα αλλά είναι βήματα σταθερά, που τα αποτελέσματα τους κρατάνε στον χρόνο και κυρίως είναι μέθοδος θετική, αντάξια στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Γανόχωρα Πιεριας, 60100 +30 6979223803 brosdogs@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !