24 Ιανουαρίου 2023

Με κάθε κακοκαιρία τρέμουν όλοι οι επαγγελματίες του Μακρυγιάλου Πιερίας !

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε



 


Σε ένα χωριό της Βόρειας Πιερίας, που ισχυρίζεται ότι είναι πολύ ωραίος τουριστικός προορισμός δεν υπάρχουν στοιχειώδες υποδομές !


Με κάθε κακοκαιρία τρέμουν όλοι οι επαγγελματίες του Μακρυγιάλου Πιερίας ! Για ποιο λόγο ; Απλά, με δυνατός αέρας ή με δυνατή βροχή χαλάει το ηλεκτρικό δίκτυο ! Πέφτει μια τάση ! Κόβονται καλώδια ! Κάποιοι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές : πέρα από το γεγονός ότι χωρίς ρεύμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να χαλάσουν κάποια μηχανήματα όταν επιστρέφει το ρεύμα με την κανονική τάση !

Όσον αφορά την παραλία είναι όλα υπό διάλυση !

Οι κολόνες είναι φαγωμένες από την βάση ! Τώρα με την τελευταία κακοκαιρία δεν ανάβουν καν ! Τα καλώδια έχουν λυθεί και κάνουν μπάνιο στην θάλασσα !

Τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο έχουν φύγει, έχουν ραγίσει, έχουν δημιουργήσει παγίδες για τους πεζούς !

Όσο για τις τσιμεντένιες σκάλες που οδηγούν στην αμμουδιά… Σε λίγο δεν θα υπάρχουν! 2 σκάλες έχουν καταρρίψει ! Μια το περασμένο χειμώνα και μια φέτος ! Αλλά το κακό δεν σταματάει εδώ ! Ήδη μια τρίτη σκάλα έχει αποκολληθεί και άλλες 2 έχουν ραγίσει και αν συνεχίσει το κύμα να τα χτυπάει θα πέσουν και αυτές ! Θα μείνουν 3 σκάλες συν αυτές που έβαλαν οι επαγγελματίες του τόπου !

Τι θα γίνει δηλαδή ;

Κονδύλια για καινούριες σκάλες από ότι ξέρω δεν υπάρχουν στην μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας … Άρα ; Θα βρούμε πόρους για μελέτη και αντικατάσταση των χαμένων σκάλων ή θα έρθει το καλοκαίρι και θα είναι μειωμένη κατά το 70% η πρόσβαση στην αμμουδιά ;

Άντε να το πω και αυτό ! Το να μην υπάρχουν οι τσιμεντένιες σκάλες είναι προς όφελος των καταστηματαρχών που έβαλαν οι ίδιοι σκάλες ! Από εκεί θα υπάρχει μόνο πρόσβαση για την παραλία και αφού κατέβει από εκεί ο κόσμος … το 90% θα κάτσει στις ομπρέλες που θα βρει μπροστά του !

Γνωρίζω ότι έτσι όπως τα γράφω δεν αρέσει σε πολλούς και εκδικούνται με όποιον τρόπο μπορούν … Αλλά ….

Βαρέθηκα την αδιαφορία όλων, την αδράνεια όλων την υποκρισία όλων !

Θυμώνουν επειδή τα γράφω αλλά γλύφουν τους υπεύθυνους για την τωρινή κατάσταση !

Τι θα ζητήσετε για αντάλλαγμα για την ψήφο σας ;

Να πράξουν ουσιαστικά για την ανάπτυξη του τόπου ή να βολέψουν εσάς, την κόρη σας, τον γιο σας κτλ…

Εδώ είμαστε και θα το δούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !