24 Ιανουαρίου 2023

250 κεραυνοί έπεσαν στην Κεντρική Μακεδονία




Οι ισχυρές βροχές στη δυτική χώρα, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Ανατολικό Αιγαίο, τα χιόνια στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά συνθέτουν το καιρικό σκηνικό της νέας εβδομάδας. «Στην Κεντρική Μακεδονία σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα 250 κεραυνοί», επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο δρ. Μετεωορολογίας Μιχάλης Σιούτας .


Και προσθέτει: «Οι περισσότεροι σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού, στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας, στα ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Πέλλας. Ισχυρά κύματα με βροχές έντονες κατά διαστήματα θα έχουμε από το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες . Αύριο περιμένουμε και πάλι ισχυρά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία με αστραπές και κεραυνούς τις πρωινές ώρες.


Τα κύματα βροχοπτώσεων θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στις ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας», τονίζει ο μετεωρολόγος Μιχ. Σιούτας. Οι άνεμοι πνέουν σήμερα από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έντασης 4-6 μποφόρ. Αύριο Τρίτη θα μεταβληθούν σε ασθενείς Ανατολικούς, στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -2 έως 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 4 έως 16-19 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !