27 Ιανουαρίου 2023

Προτεραιότητα η κάλυψη οργανικών θέσεων της Πυροσβεστική Λεπτοκαρυάς




Στη συνάντηση που είχα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά έθεσα τα ζητήματα του κλάδου στην Πιερία, ειδικότερα δε:

Την κάλυψη των οργανικών θέσεων του πυροσβεστικού κλιμακίου Λεπτοκαρυάς
Την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας με υδροφόρα και τζιπ και
Την ελάχιστη αναγκαία μετακίνηση του πυροσβεστικού προσωπικού τους θερινούς μήνες, λόγω του εξίσου τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής μας.
Ο Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει επισταμένως το ζήτημα της κάλυψης των οργανικών θέσεων στη Λεπτοκαρυά και ότι γίνονται ήδη οι απαραίτητες διεργασίες, για να καλυφθούν όποια κενά υπάρχουν πανελλαδικά, ύστερα και από την πρόσφατη αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 3.600.
Για το ζήτημα δε των οχημάτων, με ενημέρωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια των πρώτων 250 υδροφόρων και βοηθητικών, σε σύνολο 1.800 και ως εκ τούτου θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επαρκή ενίσχυση της Π.Υ. Πιερίας.
Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία της αμοιβής πρόσθετης εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκε επίδομα 470 ευρώ, στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Ενώ, γίνονται ήδη ενέργειες για τη χορήγηση επιδόματος σε όσους εμπλακούν στη δασοπυρόσβεση και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.
Τέλος, έγινε αναφορά και στον Όλυμπο και τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, που ψηφίσαμε πρόσφατα και θα καλύπτει τα ορειβατικά ατυχήματα.
Θα είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου για την όποια εξέλιξη σημειωθεί επί των ανωτέρω ζητημάτων, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την πολιτική προστασία στην Πιερία.
#mazigiatinPieria #annamanipapadimitriou
Όλες οι αντιδράσει
79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !